Pitch&Putt Golf gaat overzee naar Ameland

vanaf komend voorjaar kan op de bestaande par-3 golfbaan van Golfbaan d’Amelander Duinen Pitch&Putt Golf gespeeld worden. Golf wordt daarmee opengesteld voor het brede publiek en het toerisme. Pitch&Putt Support, franchisegever van 25 Pitch&Putt Golfbanen in Nederland, kondigde eind vorig jaar al uitbreiding over de landsgrenzen aan in het Duitse Winterberg. Met Ameland gaat Pitch&Putt Golf nu ook overzee.
Duinen, een zilte lucht, veel vogels, prachtige vegetatie in een lichtglooiend landschap en  in de verte misschien een blaffende zeehond. En dat op een Pitch&Putt Golfbaan. Het kan! Vanaf maart is iedereen die een balletje wil komen slaan welkom op Golfbaan d’Amelander Duinen. Pitch&Putt Golf is betaalbaar, toegankelijk en open voor iedereen die het wil spelen. Je kan alleen komen, met z’n tweeën, met het gezin of met een grote groep. Een Golfvaardigheidsbewijs is niet vereist en mensen die nog nooit golf hebben gespeeld kunnen op deze baan in Ameland prima uit de voeten.
De baan ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van de zee en de vuurtoren. De komende twee maanden worden gebruikt om extra holes te creeëren voor de Pitch&Putt Golfbaan, waardoor er 18 verschillende holes gelopen kunnen worden. Ook is het mogelijk om Footgolf te spelen. Hendrik Engels, eigenaar van Golfbaan d’Amelander, vertelt enthousiast: “Dit is waarschijnlijk de mooiste korte baan van Nederland. Iedereen is welkom, al kom je direct vanaf het strand in je zwemkleding of vanuit het werk met bouwvakkerskleren nog aan”.

Ron Steinkuhler, directeur operations bij Pitch&Putt Support, geeft aan dat Pitch&Putt Golf op één van de Waddeneilanden een droom is die eindelijk uitkomt: “De eerste contacten op de Wadden gaan al vele jaren terug en komend voorjaar is het eindelijk zover dat onze naam op het prachtige waddeneiland Ameland is gevestigd. We zijn dan ook zeer verheugd dat Golfbaan d’Amelander zich heeft aangesloten bij ons concept. Voor het eiland is Pitch&Putt Golf een mooie toevoeging op het recreatieve aanbod”. Pitch&Putt Golf heeft met Ameland erbij 25 vestigingen in Nederland.