Pitch&Putt Golf breidt uit naar Duitsland

Pitch&Putt Support, franchisegever van 25 Pitch&Putt golfbanen in Nederland, gaat haar activiteiten uitbreiden naar Duitsland. Golfvereniging Winterberg gaat samen met het nabij gelegen Landalpark in Winterberg, vanaf 1 januari 2015 een samenwerking met Pitch&Putt Golf aan om een intensievere exploitatie van de 9-holes par-3 baan te realiseren. Pitch&Putt Golf Winterberg wordt de eerste Pitch&Putt Golfbaan in Duitsland.
Ron Steinkuhler, directeur operations bij Pitch&Putt Support: “De baan in Winterberg kan, door de aansluiting bij Pitch&Putt Golf, profiteren van de reeds opgebouwde naamsbekendheid van onze succesvolle formule. Dit uiteraard met als doel om te focussen op het verhogen van de bezoekersaantallen van de baan. Met de 9-holes Pitch&Putt Golfbaan in Winterberg sluit zich niet alleen de eerste baan in Duitsland aan, we vestigen ons meteen op een geweldige locatie. Naast Winterberg zijn we ook in gesprek om op andere locaties in Duitsland het Pitch&Putt Golf-concept te exploiteren. We zien 2015 dan ook met positieve verwachtingen tegemoet! Tevens bevestigt deze samenwerking dat Pitch&Putt Golf als sport internationaal gezien steeds serieuzer genomen wordt en daar zijn wij natuurlijk ook erg blij mee.”
Jost Rossel, voorzitter van Golfclub Winterberg en Jaap Schuurman, General manager bij Landal Winterberg: “Voor ons is deze samenwerking een hele bewuste keuze. Pitch&Putt Golf wint steeds meer aan populariteit, met name door haar laagdrempeligheid bestaande uit bijvoorbeeld betaalbare greenfees, het ter beschikking stellen van de materialen en de instructie die standaard wordt gegeven op de eerste hole. Pitch&Putt Golf slaat de ideale brug tussen respectievelijk de golfclub en het Landalpark. Niet-golfers en beginnende golfers zullen ons makkelijker weten te vinden en dat geldt ook voor de  gasten van Landal Winterberg. Voor veel mensen vormt de relatief korte Pitch&Putt Golfbaan een eerste, laagdrempelige  kennismaking met de golfsport. Wij zijn ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten de golfsport ook in Winterberg beter kunnen promoten en nog meer mensen kunnen laten genieten van dit spel.”
Net buiten het populaire vakantieoord Winterberg in Sauerland, op de helling van de berg, ligt het Landalpark Winterberg midden in een prachtige natuurlijke omgeving. Direct naast het vakantiepark ligt de ruim aangelegde korte 9-holes golfbaan. Op 2 oktober jl. zetten de partijen Golfclub Winterberg en Pitch&Putt Support hun handtekening onder een overeenkomst waarbij Landal Winterberg nauw betrokken is.