Ladies Pro-Am 2014 voor Ruby and Rose

Het golftoernooi dat Rotaryclub Doorn-Heuvelrug elk jaar organiseert op Golfclub Anderstein heeft een metamorfose ondergaan. Met ingang van deze editie is het evenement omgetoverd tot een Ladies Pro-Am, waaraan naast de dames professionals ook een dertiental bekende Nederlanders hun medewerking verlenen. De volledige opbrengst van het toernooi komt dit jaar ten goede aan de Stichting Ruby and Rose. Ook sterrenkok Ron Blaauw draagt een steentje bij, hij verzorgt het diner na afloop.

 

Voor het toernooi op maandag 22 september a.s. zijn alle 24 beschikbare flights verkocht aan bedrijven en instellingen. De flights krijgen via loting een ladies professional of een bekende Nederlander als teamgenoot aan hun flight gekoppeld. Tot de laatste groep behoren bekende namen als Willem van Hanegem, de gebroeders René en Willy van de Kerkhof, Piet Schrijvers, Olga Commandeur, Ferry Maat, Wilbert Gieske, Karel van de Graaf, Marcel Maijer, John van den Brom, Co Stompé, Jan Streuer en Louis Laros.

 

De totale opbrengst gaat naar de Stichting Ruby and Rose (www.rubyandrose.nl), die zich inzet voor meer onderzoek naar en een betere voorlichting rond gynaecologische kanker in Nederland, waarvan baarmoederhals- en eierstokkanker de meest voorkomende zijn. De Stichting streeft primair naar preventie van de ziektes. Indien dit niet meer mogelijk is, naar het zo vroeg mogelijk ontdekken ervan en daaropvolgend naar een zo goed mogelijke behandeling. Aan het eind van de avond zal het bedrag symbolisch worden overhandigd aan prof. Dr. Leon Massuger, hoogleraar gynaecologische oncologie bij het UMC St. Radboud in Nijmegen.

 

Sterrenkok Ron Blaauw heeft in Amsterdam de ingewikkelde sterrenkeuken de deur uit gedaan en is veel simpeler en goedkoper gaan koken met behoud van kwaliteit en smaak. Het liflaf koken maakt plaats voor ‘nouvelle normaal’ in Ron Gastrobar. Hij verzorgt samen met zijn team van koks het viergangendiner na afloop van het toernooi in het clubhuis van Golfclub Anderstein aan de Woudenbergseweg 13a in Maarsbergen.