KLM Open in 2019 naar The International

Toernooidirecteur Daan Slooter en Joost Luiten tijdens de persconferentie Toernooidirecteur Daan Slooter en Joost Luiten tijdens de persconferentie © foto Ronald Speijer

Tijdens een persconferentie voor het KLM Open 2018, maakte toernooidirecteur Daan Slooter bekend dat Joost Luiten tegenstand gaat krijgen van onder meer Lee Westwood, Bernd Wiesberger en Shubhankar Sharma De Indiër geldt als één van de ‘coming men’ op de European Tour waar hij dit seizoen al twee keer wist te winnen en momenteel tweede staat in de Race to Dubia. Ook speelde hij in de onlangs gehouden Masters waar hij op speciale invitatie binnen kwam. Luiten wist het KLM Open al twee keer te winnen en heeft zijn zinnen gezet op een derde verwinning, mede om in aanmerking te komen voor een plaats in het Europese Ryder Cup team.

“The Dutch is een moeilijke baan, maar als ik in vorm ben kan ik winnen. Dat heb ik in 2016 laten zien.” Aldus Luiten. “Maar dat geldt voor heel veel spelers. Je moet op The Dutch van de tee geen fouten maken. Het is een smalle baan. Als ik dat spel goed speel en mijn putter doet het, dan kan ik winnen. De putter van 2016 zit weer in de tas.”

 “Voor de Ryder Cup moet ik in de zomer het tweede toernooi van het jaar winnen. Ideaal gezien een van de Rolex series toernooien. Dat is de beste en de makkelijkste manier om te klimmen op de Ryder Cup ranglijst. Dat is het doel en het kan. Maar dat geldt ook alle Europeanen. Dus ik moet daar heel goed voor spelen. Dus die Ryder Cup droom blijft bestaan en hopelijk is dat geen droom meer aan het einde van het jaar.” 

Tijdens het KLM Open wordt dit jaar weer extra aandacht besteed aan ‘Beat the Pro’. De ‘Beat the Pro-hole’ is volledig omsloten door tribunes en hospitality lounges. In 2016 introduceerden TIG Sports, ING Private Banking en het KLM Open het concept ‘Beat the pro’ tijdens het toernooi. Het was destijds een vernieuwing en primeur op de European Tour en is wegens het enorme succes, ook internationaal, niet meer weg te denken.

In het jaar dat KLM 100 jaar bestaat en het Dutch Open haar 100ste editie beleeft, wordt het KLM Open gespeeld op The International bij Amsterdam. Deze door Ian Woosnam, in samenwerking met Mastergolf, ontworpen par-73 championship course wordt door velen gezien als één van de beste banen van Nederland. De baan ligt op grond van Schiphol. Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, kijkt ernaar uit. “Volgend jaar bestaat KLM 100 jaar en ter gelegenheid van dit jubileumjaar maken wij van de 100ste editie van het Dutch Open een thuiswedstrijd. Door te kiezen voor ‘The International, een baan die zo dichtbij Schiphol en bij onze operatie ligt, brengen wij 100 jaar Dutch Open en 100 jaar KLM bij elkaar."

Tickets voor het KLM Open zijn vanaf 2 mei te koop op klmopen.nl. De tarieven zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.