100e editie KLM Open vindt niet plaats op de Kennemer G&CC

De Kennemer G&CC in Zandvoort De Kennemer G&CC in Zandvoort © foto Ronald Speijer

In 2018 wordt voorlopig de laatste editie van het KLM Open op golfbaan The Dutch gehouden. In 2019 wordt het 100e Open gehouden in het zelfde jaar dat KLM haar 100e verjaardag viert. Grote afwezige op dat eeuwfeestje is de Kennemer G&CC. Na intensief beraad van het bestuur en de leden van de Zandvoortse is besloten dat het eeuwfeest van één van de oudste golfkampioenschappen in Europa op een andere golfbaan dient plaats te vinden. De Kennemer is bezig met een meerjarenplan om de 27 holes telende baan aan te passen. Met name de greens ondergaan een driejarig proces om de baan meer toernooiwaardig te maken. Dit proces zal pas in 2020 klaar zijn, één jaar te laat om in goede conditie het KLM Open te organiseren.

Het bestuur van de Kennemer is van mening dat de kwaliteit van de baan boven alles staat. “Garanties over hoe de baan er over 2 jaar aan toe zal zijn krijgen wij uiteraard niet. Maar met de huidige kennis van zaken achten wij het organiseren van een groot toernooi als het KLM Open niet verstandig.”
“Wij hebben op basis hiervan de KLM en de organisatie laten weten dat de Kennemer niet beschikbaar is voor een Open tot nadat de resultaten van ons plan van aanpak geheel duidelijk zijn. Dat zal dus zeker niet voor 2020 zijn. En dus komt 2019 voor ons te vroeg. Overigens, alle signalen van de bij de organisatie betrokken partijen zijn dat het Open in de toekomst zeker een kans heeft om terug te keren op de Kennemer. Wat ons betreft is het dus geen afstel maar wel uitstel”, aldus een mededeling van het bestuur.

Waar de jubileumeditie zal worden gehouden is nog niet bekend.