Rahm wint Tour Championship Fleetwood de bonus en Luiten 44e

Joost Luiten Joost Luiten © foto Ronald Speijer

Jon Rahm heeft het DP Tour Championship in Dubai op zijn naam geschreven. De Spanjaard was na vier ronden de sterkste en pakte de zege met een totaal van -19, een slag voor op de nummers twee Shane Lowry en Kiradech Aphibarnrat met -18.

Justin Rose ging de finale in ,et een slag voorsprong op de concurrentie en zou bij winst de nieuwe nummer 1 worden. Naast de €1,175,051 hoofdprijs zou Rose ook aanspraak maken op de 1 miljoen bonus voor het winnen van de Race to Dubai. Het liep echter dramatisch anders voor de Engelsman. Na vier birdies op de eerste negen holes leek er geen vuiltje aan de lucht maar de drie bogeys op de tweede negen gooide roet in het eten. Rose zakte af naar een gedeelde 7e plek. Een birdie op de laatst hole bracht zijn score op -2 en -17 voor het toernooi. Tommy Fleetwood is nu de winnaar van de Race to Dubia en staat Rose met lege handen.

Laagste ronde van de dag kwam op naam van Shane Lowry die met tien birdies en een bogey veertien plaatsen goedmaakte en tweede werd.

Joost Luiten sloot het seizoen teleurstellend af met een rondje 70 (-2). Drie bogeys en vijf birdies brachten het totaal voor de Bleiswijker op -4, goed voor een gedeelde 44e plaats en een cheque van € 42,214. Luiten eindigde op de jaar ranking op een 36e plaats met € 1.058.287 waarbij het carrière totaal op de European Tour van Luiten boven de 7 miljoen kwam.