Alleen Van der Vaart door naar finale Q-School

Jurrian van der Vaart Jurrian van der Vaart © foto Ronald Speijer

Van de acht Nederlanders die aan de tweede fase van de Q-School speelden, heeft alleen Jurrian van der Vaart een plaats in de finale weten te bemachtigen.

Door het slechte weer van zondag moest maandmorgen in alle vroegte een aanvang worden gemaakt met de derde ronde en pas dinsdag werd bekend wie er door waren. Jurrian van der Vaart stond aan het eind van ronde drie gedeeld 7e met een score van -9. Ronde vier legde Van der Vaart af in 71 slagen (-1) en bracht daarmee zijn totaal op -10, goed voor een gedeelde 9e plaats en een plek op de finale van de Q-School waar de beste 25 spelers een tourkaart voor 2018 verdienen. Van der Vaart krijgt gezelschap van Daan Huizing die zich door zijn ranking op de Challenge Tour rechtsreeks wist te plaatsen.

Taco Remkes is, met een score van -2, kansloos om bij de beste 22 speler te komen

Maarten Lafeber zat op El Saler wel bij de beste 17 maar omdat er slechts 21 spelers doorgaan viel de Eindhovenaar met een score van +1 alsnog af vanwege de score van de laatste ronde. Lafeber staat nog wel als derde reserve op de lijst. Lars van Meijel finishte met +7 als gedeeld 39e.

Op de baan van Las Colinas, waar de beste 21 spelers doorgaan, eindigden Fernand Osther met +3 als gedeeld 46e, amateur Lars Keunen kwam met +6 niet verder dan een gedeelde 56e plek. Reinier Saxton gooide op de laatste dag met een score van +9 de handdoek in de ring.

Robbie van West miste de finale op slechts één slag. Met een totaal van -7 eindigde Van West als gedeeld 24e op Desert Springs waar de beste 22 doorgaan met een totaal van -8.