Bijltjesdag voor Nederlanders op derde dag Q-School European Tour

Maarten Lafeber Maarten Lafeber © foto Ronald Speijer

Zondag was voor een aantal spelers op fase 2 van de Q-School, geen goede dag. Robbie van West kwam op Desert Springs binnen met 74 slagen (+2) en zakte zes plaatsen om de laatste ronde in te gaan als gedeeld 32e.

Op de baan van El Saler boekte Maarten Lafeber met een rondje 69 (-3) winst. Met level par voor het toernooi staat de bondscoach gedeeld 20e. Voor Lars van Meijel was een rondje 77 (+5) slecht te noemen. Met een totaal van +3 staat Van Meijel nu op een 40e plaats.

Ook op de baan van Las Colinas moesten de landgenoten plaatsen inleveren. Fernand Osther bleef op level par en met -2 zakte hij twee plaatsen om als gedeeld 33e de laatste ronde in te gaan. Amateur Lars Keunen had zondag 76 slagen nodig (+5) en met +5 voor het toernooi staat hij nu gedeeld 58e, een verlies van twaalf plekken. Reinier Saxton leverde één plek in door een rondje 76 (+5) voor een totaal van +9.

Jurrian van der Vaart en Taco Remkes moeten geduld hebben omdat hun derde ronde, op de baan van Panoramica wordt uitgesteld tot maandagmorgen. Van der Vaart staat er van alle Nederlanders er voorlopig nog het beste voor met een 7e plek. Remkes met een 51e doet het minder.