Ernie Els neemt deel aan het KLM Open 2017

Ernie Els Ernie Els © foto PR

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn opwachting in het KLM Open 2017 (14-17 september) op The Dutch in Spijk. Nederlandse golffans mogen zich verheugen op de komst van een van de meest aansprekende golfers van de laatste 25 jaar.

De Zuid-Afrikaan is een van de meest populaire golfers, met fans over de hele wereld. Aan zijn postuur en beheerste swing dankt Els de bijnaam 'The Big Easy'.

Els nam vier keer eerder deel aan het toernooi van de European Tour in Nederland. Bij zijn laatste deelname in 2001 werd hij gedeeld twaalfde in Noordwijk. Zijn beste resultaat behaalde hij in het Dutch Open van 1994, met een gedeelde zevende plaats.

1994 was voor Els het jaar van de grote doorbraak met een overwinning in het US Open. In 1997 wist Els de major voor de tweede keer te winnen. Ook het Brits Open won Els twee keer, in 2002 en 2012. Els stond maar liefst 705 weken in de top-10 van de wereldranglijst en was negen weken de nummer 1 van de wereld.

Met de deelname van Ernie Els weet het KLM Open zich verzekerd van een van de meest tot de verbeelding sprekende golfers van de afgelopen twee decennia. KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter: 'Ernie Els is een icoon van het moderne golf. Hij is een speler die generaties weet te overbruggen met zijn fenomenale kwaliteiten als golfer en zijn innemende persoonlijkheid. Er zijn weinig golfers die zowel bij jong als oud kijken zoveel enthousiasme opwekken.'

Slooter kijkt nu al uit naar de eerste afslag van de Zuid-Afrikaan in het KLM Open. 'Mooi dat het KLM Open, dankzij partners KLM en ING Private Banking, zo'n speler van naam heeft weten te strikken. Iemand die bijna alle golfliefhebbers aanspreekt en waarvoor je naar Spijk komt.'
 
Naast Ernie Els kent het deelnemersveld van het KLM Open meer grote namen. Titelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten krijgt in het KLM Open 2017 concurrentie van o.a. Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.