Ben Hogan Golf op weg naar het einde

Golfclubfabrikant Ben Hogan heeft alle werknemers van de fabriek in Fort Worth in Texas naar Huis gestuurd. Daarmee lijkt een eind gekomen aan één van de oudste merknamen in golf. Golfer Ben Hogan begon in 1953 met het fabriceren van golfclubs en het bedrijf overleefde gedurende lange tijd een serie overnames tot 2007. Toen zette eigenaar Callaway het merk in de kast. Een paar jaar later kocht Perry Ellis de merknaam om het een paar jaar later in licentie te geven aan Terry Koehler, die het merk nieuw leven inblies. Op de grote PGA Merchandise Show in 2015 kwam het merk opnieuw op de markt. Vorig jaar nam Koehler afscheid van het bedrijf en werd opgevolgd door Scott White, een veteraan in de business door zijn werk bij Callaway en TaylorMade.

Ben Hogan was een relatief duur merk. Het zat tussen Callaway, TaylorMade, Ping, Cobra, Titleist en topmerken PXG, Miura en XXIO in. Dat was één van de redenen dat het merk klappen door terugloop in golf niet kon overleven.

White verklaard dat de Ben Hogan Golf Equipment Company niet gaat stoppen. “We hebben vrijwillig een reorganisatie doorgevoerd om de kosten te drukken en de organisatie te stroomlijnen.”.