Na Christel Boeljon stopt ook Dewi Claire Schreefel met golfen

Dewi Claire Schreefel Dewi Claire Schreefel © foto Ronald Speijer

 

In navolging van Christel Boeljon stopt ook Dewi Claire Schreefel met golf. In een interview met Golfers Magazine verteld de in de Verenigde Staten woonachtige speelster dat het afgelopen seizoen dermate slecht was verlopen dat de motivatie weg is om door te gaan. Schreefel speelde de afgelopen jaren op de Amerikaanse LPGA tour en de Europese LET. Op de laatste won ze haar enige professionele toernooi.

Dit jaar haalde ze gedurende dertien toernooien op de LPGA slechts twee keer de cut en verdiende een kleine zesduizend dollar aan prijzengeld. Schreefel begon te spelen in de VS in 2009 en speelde in totaal 707.781 dollar bij elkaar. Haar beste prestatie was gedeeld 6e tijdens het North Texas LPGA Shootout in 2014.

Op de LET Speelde Schreefel 53 keer met zes keer een top-6 finish. Haar laagste ronde was een 63-er. In 2014 won de Diepenveense het Helsingborg Open. In totaal verdiende Dewi Claire op de Europese tour 265.395 euro.

Over haar toekomstplannen is de Nederlandse vaag. Ze is bezig met een baan in de VS, maar terugkeren naar Nederland om te gaan werken als golfcoach is ook een optie. Dit jaar was ze op een toernooi als adviserend coach aanwezig bij Oranje en Jong Oranje.

Met het stoppen van Dewi Claire Schreefel en Christel Boeljon, die dat eerder al kenbaar maakte, heeft Nederland met Anne van Dam nog maar één speelster op het hoogste niveau.

Het hele interview met Dewi Claire Schreefel is HIER terug te lezen