Simon Dyson moet voor tuchtraad European Tour verschijnen

Simon Dyson Simon Dyson © (foto Ronald Speijer)

Meervoudig KLM Open winnaar, Simon Dyson, zal binnenkort voor de tuchtraad van de European Tour moeten verschijnen wegens zijn diskwalificatie tijdens het BMW Masters van vorige week. Een oplettende kijker zag dat Dyson op de green van hole acht zijn bal gebruikte om een oneffenheid in zijn puttinglijn weg te halen. Dit is een overtreding van regel 16-1a waarin staat dat een speler zijn puttinglijn niet mag aanraken. De twee strafslagen die staan op overtreding van de regel stonden niet op de scorekaart van Dyson en werd hij derhalve gediskwalificeerd wegens het inleveren van een te lage score.

 

Volgens de regels van de Tour volgt daarna een hoorzitting om te bepalen of de overtreding bewust of onbewust was. Voor de Tour zitten er een onafhankelijke advocaat, een administrateur en een Tourspeler of Senior Tourspeler. Mocht de uitkomst zijn dat de Engelsman bewust de overtreding beging dan kan er een straf volgen van een berisping tot uitsluiting van de Tour.

 

Volgens Dyson was de overtreding onbewust en ziet hij de hoorzitting met vertrouwen tegemoet. “Ik accepteer de straf die is opgelegd. Het was een fout van mijn kant waar ik mijn excuses voor maak.”