Met zijn derde overwinning heeft de Duitse amateur Max Schmidt zich direct geplaatst voor een plek op de Challenge Tour. Tijdens het Castanea Resort Championship, onderdeel van de Pro Golf Tour pakte Schmidt de eindzege met -15 en is daarmee de tweede speler die direct mag uitkomen op de Challenge Tour na Nicolai van Dellinghausen. Drie spelers promoveren door hun plaats op de ranking.Pedro Figueiredo (Portugal), Ben Parker (Engeland), Marco Iten (Zwitserland) en Stanislav Matus (Tsjechië)komen volgend jaar uit in de tweede divisie van het Europese golf. Robbie van West eindigde op het slottoernooi op een gedeelde 26e plaats met een score van -2, Dylan Boshart werd met +5 gedeeld 48e.

In de jaarranking werd Robbie van West 7e, Dylan Boshart 10e, Michael Kraaij 25e, Maarten Bosch 30e en Robin Kind 65e.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Voor de tweede keer dit seizoen, heeft de Duitse amateur Max Schmitt een wedstrijd op de Pro Golf Tour gewonnen. Schmitt werd met -18 winnaar, van het Starnberg Open met één slag voorsprong op de nummer twee Marco Iten uit Zwitserland (-17) die vorige week nog wist te winnen. Nummer drie werd Iten’s landgenoot Benjamin Rusch die -15 op het bord bracht.

Met een totaal van -9 werd Dylan Boshart de beste Nederlander. Boshart finishte op een gedeelde 12e plaats, vier posities beter dan bij aanvang van de finaleronde. Maarten Bosch won vijftien plekken met een totaal van -7 en eindigde als gedeeld 23e. Fernand Osther kwam binnen op de laatste plaats met een totaal van +2.

Robbie van West (+2), Michael Kraaij (+3), Paul Berkhout (+4), Evanildo dos Santos (+10 en  Jeroen krietemeijer (+14) misten donderdag de cut.

 

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 17 augustus 2017 00:00

Fernand Osther gedeeld tweede op Starnberg Open

Na de eerste dag van het Starnberg Open, onderdeel van de Pro Golf Tour, staat Fernand Osther op een gedeelde tweede plaats. Osther opende met een rondje 66 (-5) waarin hij zeven birdies en slechts één slag moest inleveren. De achterstand met leider Jonas Kölbing uit Duitsland bedraagt één slag. Paul Berkhout had 68 slagen (-3) nodig voor zijn eerste ronde en staat daarmee op een gedeelde 17e plek.  Met een score van -1 delen Maarten Bosch en Dylan Boshart de 37e plaats en staan aan de veilige kant van de cutlijn waar de beste 40 spelers doorgaan naar de laatste ronde.

Robbie van West (par) kan zich nog bij de groep voegen. Voor Michael Kraaij en Evanildo dos Santos (+5) en Jeroen Krietemeijer (+9) wordt het een lastige opgave om zich te plaatsen.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Het Gut Bissenmoor Classic is gewonnen door de Zwitser Marco Iten, die daarmee zijn tweede zege op de Pro Golf Tour boekte. Iten eindigde na drie rondje met een score van -7. De Duitser Finn Fleer werd met -6 tweede, De Duitse amateurspeler Max Schmitt werd met -5 derde.

Fernand Osther was van de Nederlanders de beste. Met een score van +3 eindigde hij op een gedeelde 18e plaats. Robbie van West werd met +6 26e . Drie Nederlanders finishten in de dubbele cijfers. Lars Buijs (+12) werd 47e, Dylan Boshart en Michael Kraaij delen de 51e plek met een score van +14.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Dylan Boshart en Fernand Osther konden op de tweede dag van het Gut Bissenmoor Classic, onderdeel van de Pro Golf Tour, niet profiteren. Met allebei een rondje 73 (+2) kwam hun totaal op +3 en dat scheelde drie plekken op het leaderboard. Beide landgenoten staan nu gedeeld 27e. Lars Buijs had vrijdag 70 (-1) slagen nodig en met +5 wist hij zich op het nippertje te plaatsen voor de laatste ronde op een gedeelde 36e plaats.

Voor Robbie van West (+6), Michael Kraaij (+6), Paul Berkhout (+7), Maarten Bosch (+8), Ruben van Uden (+12), Jeroen Krietemeijer (+14) en Robin Kind (+20) kan het volgende toernooi niet snel genoeg beginnen.

Met -8 Gaat de Duitser Finn Fleer nog steeds aan de leiding gevolgd door Mathis Pansart uit Frankrijk met -6 op plek twee. Twee Duitse spelers delen de derde plek met een score van -5.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Op de eerste dag van het Gut Bissenmoor Classic, onderdeel van de Pro Golf Tour, hebben de Nederlandse deelnemers nog geen rol van betekenis gespeeld. Fernand Osther en Dylan Boshart staan er met een score van +1 het beste voor op een voorlopig gedeelde 24e plaats. Ruben va Uden en Paul Berkhout delen plaats 40 met een score van +3. Ook Robbie van West en Maarten Bosch delen een positie. Met een score van +4 staan de twee op een 52e plek. Michael Kraaij (+5) 67e, Lars Buijs (+6) 74e, Jeroen Krietemeijer (+7) 83e en Robin Kind (+9) 98e staan na de eerste dag al ruim in de gevarenzone.

Aan de andere kant van het spectrum staat Finn Fleer uit Duitsland op de eerste plek met -7, de Engelsman Ben Parker is met -5 tweede en de Zwitser Marco Iten is derde met -4.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Voor de tweede keer dit seizoen is een wedstrijd van de Pro Golf Tour voortijdig gestopt wegens overvloedige regenval. Na de eerste dag van het Preis des Hardenberg Golf Resort, viel er zoveel regen dat greens en fairways blank stonden en de bunkers vol stonden met water. De organisatie kon niets anders dan het toernooi na achttien holes stoppen. Sean Einhaus was met -5 de beste van het veld, gevolgd door zijn landgenoten Jonas Kölbing en Nicolai van Dellinghausen die met -4 de tweede plaats deelden.

Fernand Osther was met -2 de beste landgenoot op een gedeelde 8e plaats. Maarten Bosch en Robbie van West eindigden gedeeld op een elfde plaats met -1.

Dylan Bosg=hart (+1) 24e, Michael Kraaij (+3)43e, Mitchell Schoorl, Jeroen Krietemeijer en Robin Kind eindigden als gedeeld 51 met +4. Axel geers +6 67e, Paul Berkhour +7 74e Dane Cvetkovic als amateur 100e met +13 en Lars Buijs die bij een stand van +5 de handdoek in de ring gooiden.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Lars Buijs is op het Zell am See Kaprun Open, onderdeel van de Pro Golf Tour, op een gedeelde derde plaats geëindigd. Buijs finishte in Oostenrijk met een totaal van -14 (71-66-62), zijn beste prestatie op de Pro Golf Tour. De Nederlander was één slag minder dan de nummer twee Finn Fleer (-15) uit Duitsland. Zijn landgenoot Alexander Herrmann, spelend met een amateurstatus, eindigde met maar liefst -21.

Dylan Boshart legde met een score van -11 (66-66-70) beslag op de gedeelde 13e plaats, Paul Berkhout werd met -7 31e en Maarten Bosch werd 35e met een score van -6.

Robbie van West (-1), Jeroen Krietemeijer (+3), Mitchell Schoorl (+8), Robin Kind (+9) en Axel Geers (+10) wisten zich niet te plaatsen voor de laatste ronde.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Het Sparkassen Open, onderdeel van de Pro Golf Tour, is gewonnen door Hinrich Arkenau. De Duitser legde de basis voor zijn zege op donderdag toen hij, in navolging van Robin Kind, een rondje 59 in de boeken sloeg. Een foutloze ronde met dertien birdies werd vrijdag gevolgd door weer een foutloze omgang, dit keer met zeven birdies. Op de laatste dag tekende Arkenau voor zes birdies en twee bogeys voor een totaal van -24. De Engelsman Ben Parker volgde op één slag met -23 op de tweede plaats. Drie spelers delen de derde positie met -19, waaronder Dylan Boshart. Robbie van West werd gedeeld achtste met een score van -16 en Maarten Bosch sloot het toernooi af met een gedeelde 43e plek met een score van -2.

Jeroen Krietemeijer (-1), Michael Kraaij (+3) en Robin Kind (+11) wisten zich niet te plaatsen voor de finaleronde.

 

Gepubliceerd in Nieuws

De twee overgebleven Nederlandse deelnemers aan de Austerlitz Classic konden woensdag geen vuist maken. Robbie van West kwam door een laatste ronde met 71 slagen (-1) op level par en eindigde in Tsjechië twee plaatsen beter op een gedeelde 25e positie. Dylan Boshart moest 21 plaatsen inleveren na een rondje 78 (+6) en finishte op een gedeelde 39e plek.

Maximillian Walz won het toernooi met een score van -12 en boekte daarmee zijn eerste professionele overwinning.. Thordur Gissurarson uit IJsland werd tweede met -11. De Marokaanse speler Karim el Hali eindigde op een derde positie met -10.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 21