vrijdag, 16 februari 2018 00:00

Anne van Dam mist de cut op Australian Open

Met een totaal van elf slagen boven het baangemiddelde miste Anne van Dam ruimschoots de cut op het Australian Open. De Arnhemse had vrijdag drie bogeys en twee dubbel bogeys op de kaart staan voor een rondje 79 (+7).

Met een totaal van -10 (21 slagen minder over 36 holes dan de Nederlandse) gaat Jin Young Ko aan de leiding. Met -7 staat de Amerikaanse Emma Talley op plek twee. De Koreanen Yoo en Shin delen de derde positie met een totaal van -6.

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 15 februari 2018 00:00

Valse start Anne van Dam op Australian Open

Anne van Dam ging donderdag niet lekker van start op het Australian Womens Open. Met één eagle, drie bogeys en een triple bogey staat de Arnhemse met +4 op een gedeelde 110e plaats. Van Dam kreeg een startbewijs voor dit LPGA toernooi dankzij haar derde plek van vorige week toen het toernooi nog onderdeel was van de LET. Van Dam heeft nog achttien holes te gaan om zich aan de veilige kant van de cutlijn te spelen die momenteel op +1 staat.

Met -7 gaat Jin Young Ko aan de leiding. Haar Koreaanse landgenote Jiyai Shin is met -5 tweede. Tien speelsters delen de derde positie met een score van -4.

Gepubliceerd in Nieuws
woensdag, 04 januari 2017 00:00

ECCO Golf de nieuwe sponsor van Lydia Ko

Lydia Ko, de nummer één speelster bij de vrouwen, heeft een contract getekend bij ECCO Golf. De schoenen- en kledingfabrikant gaat de Nieuw-Zeelandse inzetten als merkambassadeur. De 19-jarige Ko heeft op de LPGA en LET tours achttien overwinningen geboekt, waaronder twee Majors. De in Korea geboren Ko won in 2012 als jongste speler ooit in de geschiedenis van de LPGA, het Canadian Open, toen nog als amateur. In 2015 was ze met haar winst op het Evian Open de jongste Major winnaar ooit.

Ko werd in 2013 professional en debuteerde in 2014 op de LPGA. Met drie overwinningen dat jaar werd ze uitgeroepen tot ‘Rookie of the Year’.

Met meer dan 7 miljoen aan gewonnen prijzengeld op de LPGA, en haar flinke inkomsten uit sponsorgeld, is Lydia Ko de jongste golfmiljonair bij de vrouwen.

 

Gepubliceerd in Nieuws

 

In navolging van Christel Boeljon stopt ook Dewi Claire Schreefel met golf. In een interview met Golfers Magazine verteld de in de Verenigde Staten woonachtige speelster dat het afgelopen seizoen dermate slecht was verlopen dat de motivatie weg is om door te gaan. Schreefel speelde de afgelopen jaren op de Amerikaanse LPGA tour en de Europese LET. Op de laatste won ze haar enige professionele toernooi.

Dit jaar haalde ze gedurende dertien toernooien op de LPGA slechts twee keer de cut en verdiende een kleine zesduizend dollar aan prijzengeld. Schreefel begon te spelen in de VS in 2009 en speelde in totaal 707.781 dollar bij elkaar. Haar beste prestatie was gedeeld 6e tijdens het North Texas LPGA Shootout in 2014.

Op de LET Speelde Schreefel 53 keer met zes keer een top-6 finish. Haar laagste ronde was een 63-er. In 2014 won de Diepenveense het Helsingborg Open. In totaal verdiende Dewi Claire op de Europese tour 265.395 euro.

Over haar toekomstplannen is de Nederlandse vaag. Ze is bezig met een baan in de VS, maar terugkeren naar Nederland om te gaan werken als golfcoach is ook een optie. Dit jaar was ze op een toernooi als adviserend coach aanwezig bij Oranje en Jong Oranje.

Met het stoppen van Dewi Claire Schreefel en Christel Boeljon, die dat eerder al kenbaar maakte, heeft Nederland met Anne van Dam nog maar één speelster op het hoogste niveau.

Het hele interview met Dewi Claire Schreefel is HIER terug te lezen

 

Gepubliceerd in Nieuws
woensdag, 07 december 2016 00:00

Christel Boeljon beraadt zich op stoppen

Christel Boeljon, met vier gewonnen toernooien op de Ladies European Tour de meest succesvolle Nederlandse golfster tot nu, heeft aangekondigd voorlopig met topgolf te stoppen. In een interview met website GOLF.NL kondigde de Beverwijkse aan geenplezier en motivatie meer te vinden in het spelen van toernooien. Boeljon, succesvol op de LET en al een paar jaar actief op de Amerikaanse LPGA Tour, kan het reizen niet meer opbrengen en mist de motivatie om door te gaan. Boeljon gaat zich volgend jaar in haar huis in Texas bezinnen over haar toekomst in de sport. Of het bij haar weer gaat ‘kriebelen’ en de draad weer gaat oppakken laat ze in het midden. “Het is geen definitief afscheid. Ik wil nu afstand nemen van het golf om te kijken of de passie weer naar boven komt, zo niet dan is het klaar. Ik heb daar gewoon tijd voor nodig.” Aldus Boeljon in het interview.

 

Het volledige vraaggesprek kan worden gelezen via klik hier

Gepubliceerd in Nieuws

 

Met een rondje 75 (+3) sloot Christel Boeljon de Cambia Portland Classic af. Met drie birdies en vier bogeys stond de Nederlandse nog hoog in het klassement maar een dubbel bogey op de par-4 zeventiende gooide roet in het eten. Boeljon finishte uiteindelijk met -2 op een gedeelde 33e plaats en dat leverde een kleine 8000 dollar op.

Dewi Claire Schreefel wist zich vrijdag niet te plaatsen voor het weekeinde.

De Canadese  Brroke M. Henderson schreef het toernooi op haar naam met een score van -14, vier slagen voor op de nummer twee Stacy Lewis die op -10 eindigde. Suzann Pettersen legde beslag op plek drie met een score van -9.In de ranking steeg Christel Boeljon van plaats 111 naar een 104e plek. Dewi Claire Schreefel moest een plaats inleveren en staat nu 166e. De beste 75 spelen aan het eind van het seizoen een finale waar veel geld valt te verdienen en behouden hun tourkaart.

Gepubliceerd in Nieuws
zondag, 26 juni 2016 00:00

Weer geen finale voor Christel Boeljon

Christel Boeljon is  er niet in geslaagd om de cut te halen op het Walmart Arkansas Championship. De in Amerika spelende Nederlandse kwam via rondes van 72 en 69 op een score van -1 terwijl de cut op -3 lag. In schril contrast staan de leiders na twee ronden, Lydia Ko uit Australië en de Amerikaanse Morgan Pressel die beide een score van -14 achter hun naam hebben.

Het is de negende keer dit seizoen dat Boeljon de cut niet wist te halen. Vier keer haalde ze de laatste ronde met als resultaat een 64e, 37e, 69e en een 6e plaats.

Voor Boeljon komt deelname aan de Olympische Spelen steeds verder weg te staan. Op de Race to CME Globe, de ranking van de LPGA, staat de Beverwijkse nu 107e. Op de Rolex Golf Ranking staat ze 116e. Om in aanmerking te komen voor deelname aan de Spelen in Rio is voor het NOC*NSF een plaats bij de beste 100 van de wereld een must.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Dewi Claire Schreefel beleeft niet het seizoen wat ze voor ogen had. Tijdens de Meijer LPGA Classic in Grand Rapids wist de Diepenveense andermaal de cut niet te halen. Met ronden van 76 (+5) en 75 (+4) kwam haar totaal op negen slagen boven par, negen teveel om het weekeinde door te spelen. In de negen starts op de Amerikaanse proftour wist Schreefel slechts één keer de cut te halen.

De Amerikaanse Lexi Thompson had meer geluk. Met een totaalscore van -10 heeft ze één slag voordsprong op een groep van vier speelsters met een score van -9.

Christel Boeljon neemt deze week forfait na een reeks van vier wedstrijden.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Christel Boeljon is er tijdens het KPMG Women’s LPGA Championship niet in geslaagd de cut te halen. De Beverwijkse kwam met +18 ruim tekort op de tweede Major van het jaar bij de vrouwen. Boeljon verliet het toernooi na ronden 79 en 81.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Zo mooi als vorig jaar werd het niet voor Christel Boeljon. De Beverwijkse werd toen op het Shoprite LPGA Classic tweede. Dit jaar moest Boeljon genoegen nemen met een gedeelde 6e plaats, goed voor een cheque van 39.116,00 dollar en evenzoveel punten in het jaarklassement. Met rondes 66-68-69 kwam het totaal op -10, nog altijd zeven slagen achter Anna Nordqvist (-17). Zondag noteerde Christel Boeljon drie birdies en een bogey voor een ronde -2. Het is haar beste seizoensprestatie waarmee ze in de Race to CME Globe van een 132e naar een 99e positie klom.

De winst ging naar de Zweedse Anna Nordqvist met -17, gevolgd door Haru Nomura uit Japan met -16 en een derde plek voor de Francaise Karine Icher.

Dewi Claire Schreefel miste zaterdag de cut.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 17