Het Jabra Ladies Open in het Franse Evian gaat verder zonder Nederlandse inbreng. Vrijdag wisten Joyce Chong en Anne van Dam zich niet te plaatsen. Chong miste de cut met een totaal score van +13 (79-75),  Anne van Dam met +14 (82-74), daar waar de cut op +4 lag.

De Spaanse Natalia Escuriiola gaat, op deze LETAS wedstrijd, aan de leiding met -7. Twee speelsters volgen op -6.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Om wedstrijdritme op te doen komt Anne van Dam deze week in actie op een toernooi van de LETAS, maar na de eerste dag van het Jabra Ladies Open, in het Franse Evian, ziet het er voor de beste Nederlandse professional niet goed uit. Van Dam wist tijdens de eerste ronde slechts één birdie te slaan naast vijf bogeys, twee dubbel en een triple bogey. Met een totaal van 82 slagen voor +11 staat de Arnhemse op een voorlopig 118e plaats. De vaste Nederlandse op deze ‘instap’ tour, Joyce Chong deed het niet veel beter. Met 79 slagen (+8) op de kaart kwam ze binnen op een gedeelde 109e positie. Chong tekende voor een birdie, zeven bogeys en een dubbel bogey.

Met -5 gaat de Franse Anais Meysonnier aan de leiding gevolgd door twee speelsters met -4.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam en Joyce Chong zijn er zaterdag niet in geslaagd om de cut te halen van het Terre Blanche Ladies Open. Beide dames kwamen niet verder dan een score van +9 en een gedeelde 70e plaats. Anne van Dam noteerde op de tweede dag van deze wedstrijd van de Ladies European Tour Access Series (LETAS) een rondje 71 met vijf bogeys, vier birdies en een eagle. De zwaar tegenvallende score van 82 (+10) op de eerste dag deed de Arnhemse de das om. Joyce Chong plakte een rondje 74 aan een opening in 79. Drie bogeys en een birdie waren de laatste daden van Chong in Frankrijk.

De Francaise Valentine Derrey behoud met -7 de leiding voor Tonje Daffinrud uit Noorwegen met -6.

 

Gepubliceerd in Nieuws

De Nederlandse inbreng op het Terre Blanche Ladies Open heeft zich op de eerste dag niet van hun beste kant laten zien. Joyce Chong opende met +7, Anne van Dam had tien slagen onder par achter haar naam staan.

De Ladies European Tour Access Series (LETAS) is de thuisbasis van Joyce Chong die hier probeert een opstapje te maken naar de ‘grote’ LET tour. De opening vrijdag in Frankrijk helpt niet. Na een eerste negen met twee bogeys, twee dubbel bogeys en twee birdies werd na de turn voortgezet met een birdie en twee dubbel bogeys. Het leverde Chong een voorlopig gedeelde 91e plaats op.

Anne van Dam boekte een nog slechtere opening. De Arnhemse, die de LETAS gebruikt om wedstrijdritme te behouden, tekende voor één birdie, vier bogeys, twee dubbele en een triple bogey voor een score van +10. Beide Nederlandse vrouwen staan met hun scores stijf onderaan het leaderboard.

De -4 van de leiders Elia Foch uit Spanje en de Francaise Valentine Derrey staan dan ook in schril contrast.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Romy Meekers heeft de cut van het Open de Strasbourg niet weten te halen. Lange tijd bleef de topamateur aan de goede kant van scheidslijn. Met een bogey, dubbel bogey en een birdie aan het begin van de ronde leek Meekers het weekeinde te halen. Aan het eind van haar tweede ronde noteerde de Nederlandse drie bogeys, een dubbel bogey en een birdie op de laatste zes holes. Met een totaal van vijf slagen boven par eindigde Meekers op een gedeelde 65e plaats.

Met twee slagen boven par haalde Joyce Chong wel de laatste rondes. Vrijdag tekende Chong voor drie birdies en vier bogeys voor een gedeelde 44e plaats.

De Engelse Kiran Matharu en de Schotse Michele Thomson delen met -8 de leiding.

 

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 22 september 2016 00:00

Sterke start Romy Meekers op Open de Strasbourg

De Nederlandse topamateur Romy Meekers speelt, samen met Joyce Chong op Open de Strasbourg, onderdeel van de LETAS. Meekers opende met twee birdies en een bogey voor een gedeelde 22e plaats. Chong deed er met drie birdies en vier bogeys twee slagen meer over. Joyce Chong deelt een 42e plaats. Met -6 gaat de Francaise Astrid Vayson de Pradenne aan de leiding. De Zweedse Emma Nilsson is met -5 tweede. Vijf speelsters delen de derde positie met een score van -4.

 

Gepubliceerd in Nieuws

 

Anne van Dam heeft op dag drie van het Drøbak Ladies Open, onderdeel van de LET access Series, een plaats moeten inleveren. Van Dam kwam zaterdag in Zweden niet verder dan een rondje 69 (-1) en zakte daarmee van een achtste naar een negende positie in het klassement. Met een totaal van -3 staat de Arnhemse vijf slagen achter de twee leiders, Maria Parra, een amateur uit Spanje en de Engelse Charlotte Thompson. Anne van Dam tekende zaterdag voor drie birdies en twee bogeys. Parra won het toernooi na een play-off

Joyce Chong, de tweede Nederlandse in het veld zakte 18 plekken na vijf bogeys, een dubbel bogey en slechts één birdie. Met een totaal score van +7 eindigde Chong op de laatste plaats.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam is op het Drøbak Ladies Open in Zweden naar eenb gedeelde 8e plaats gestegen. De Arnhemse die niet mocht meedoen op de Olympische Spelen heeft haar heil deze week gezocht in de LET Access Series, de tweede divisie van het professionele damesgolf. Na vijf birdies, twee bogeys en een dubbel bogey steeg Van Dam zeven plaatsen. Met een score van -2 staat ze nu in de top-10. Joyce Chong, de tweede Nederlandse in de baan deze week, tekende voor vier birdies en twee bogeys, en bracht daarmee haar totaal naar +1. Dit betekende een winst van 39 plekken voor een voorlopig gedeelde 23e plaats.

De Deense Daisy Nielsen en de Engelse Charlotte Thompson gaan gezamenlijk aan de leiding met een totaal van -5.

 

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 11 augustus 2016 00:00

Anne van Dam gedeeld 15e in Zweden

Anne van Dam, door de strenge eisen van NOC*NSF niet actief op de Olympische Spelen in Rio, wil wel wedstrijdritme houden dus week de Arnhemse deze week uit naar de LET Access Series (LETAS). Op het Drøbak Ladies Open begon de Nederlandse met een rondje 69 (-1). Van Dam tekende donderdag in Zweden voor drie birdies en twee bogeys voor een gedeelde 15e plaats. Met -4 delen drie speelsters de eerste plek. Amateur Maria Parra uit Spanje, Csilla Latal-Rozsa uit Hongarije en de Finse Sanna Nuutinen hebben één slag voorsprong op zes speelsters met -3 achter hun naam.

De Nederlandse Joyce Chong opende met 73 slagen voor een score van +3. Het leverde haar een gedeelde 62e plaats op, voorlopig aan de verkeerde kant van de cut.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met een ruime marge heeft Anne van Dam de Citizenguard Letas Trophy gewonnen. De Nederlandse finishte in België als beste met een totaal van -12 (70-70-67). De twee nummers twee, Justine Dreher uit Frankrijk en de Noorse Daisy Nielsen eindigden op -9.

Van Dam ging de laatste dag van het toernooi in vanuit een derde positie maar door een lage ronde 67 met zeven birdies en een bogey.

Van Dam moet als speelster van de Let lang wachten tussen de toernooien en speelt, om wedstrijdritme te houden, op de lagere LETAS. Het is haar eerste overwinning sinds haar rugblessure van eerder dit jaar. Op de tweede divisietour bezet de Nederlandse een gedeelde 11e plaats met 5000 euro gewonnen prijzengeld. Op de LET is Van Dam 71e met 6425 euro.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 3