Met een score van -17 heeft de Amerikaanse Cristie Kerr het Ladies Open de France gewonnen. Kerr had na vier ronden vier slagen voorsprong op nummer twee Xi Yu Lin uit China (-13) en negen slagen op nummer drie Azahara Munzo uit Spanje (-8).

Anne van Dam begon zondag goed aan de finale als gedeeld tweede. Op de eerste negen holes tekende de Arnhemse voor vier birdies, na de turn voor vier bogeys. Van Dam bleef op een score van -7 en werd uiteindelijk gedeeld vierde. Het leverde de Nederlandse wel een vette cheque van € 10.125 op. In het jaarklassement staat Van Dam nu op een 16e plaats met een totaal van 56.300 euro aan gewonnen prijzengeld.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Dag twee van het Ladies Open de France viel letterlijk en figuurlijk in het water. De golfbaan was onder water komen te staan door fikse regenbuien. Anne van Dam kon vrijdag niet de baan in en kennelijk heeft die extra dag rust haar goed gedaan.

Van Dam, een van de longhitters op de LET, had zaterdag in Saint-Jean-de-Luz 67 slagen nodig (-3) en kwam daarmee op een score van -8. De Nederlandse had vier birdies en een bogey op de kaart staan.

“Ik speelde steady, niet spectaculair maar de slechte slagen brachten me niet in de problemen”, aldus Van Dam na afloop.

De Amerikaanse Cristie Kerr gaat met -14 aan de leiding.

Direct na de tweede ronde werd gestart met ronde drie.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Op de eerste dag van het Ladies Open de France heeft Anne van Dam zich op een gedeelde tweede plaats weten te zetten. Met slechts één foutje in de vorm van een bogey op hole dertien, produceerde de Arnhemse zes birdies voor een rondje 65 (-5). Van Dam heeft drie slagen achterstand op leider Cristie Kerr uit de VS die donderdag acht birdies maakte op Golf de Chantaco.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam tekende zondag op de slotdag van het Andalucia Costa del Sol Open voor een rondje 73 (+1). Daarmee kwam het totaal van de Arnhemse op -5, goed voor een gedeelde 21e plaats. Van Dam begon redelijk met bogey-birdie maar moest op de par-4 zesde een triple bogey incasseren. De Nederlandse kwam nog terug met twee birdies maar in het tweede gedeelde van de ronde vielen er weer twee bogeys. De birdies op 17 en 18 wisten de pijn enigszins te verzachten.

De winst in Spanje ging naar de Spaanse Azahar Munzo die met -19 twee slagen voorsprong had op de nummers twee Lee-Anne Pace uit Zuid-Afrika en haar landgenote Carlota Ciganda (-17).

 

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam heeft op de derde dag van het Andalucia Costa del Sol Open onvoldoende geprofiteerd van de mogelijkheid om hoger in de top-10 te komen, De Arnhemse stond na een bogey en drie birdies nog even bij de tien beste speelster in Spanje maar een bogey op de voorlaatste hole gooide roet in het eten. Van Dam zakte van een tiende naar een gedeelde 13e positie met een score totaal van -6. De achterstand op de twee Spaanse leidsters, Carlota Ciganda en Azahara Munoz (-16)  bedraagt, met nog achttien holes voor de boeg, tien slagen.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Op de tweede dag van het Andalucia Costa del Sol Open heeft Anne van Dam twee plaatsen weten te winnen. Van Dam noteerde vrijdag drie bogeys tegenover vijf birdies voor een rondje 70 (-2). De Arnhemse bracht haar totaal op -5, zeven slagen achter de Engelse Georgia Hall die op -12 staat. De Spaanse speelsters Carlota Ciganda en Azahara Munoz delen de tweede plaats met een score van -11.

 

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 21 september 2017 00:00

Anne van opent in Spanje met plaats 12

Na een teleurstellend optreden van Anne van Dam, vorige week tijdens het Evian Championship, waar ze de cut miste als laag geklasseerde speelster, opende de Arnhemse op de eerste dag van het Andalucia Costa del Sol Open met een gedeelde 12e plek. Op Real Club de Golf Guadalmina tekende Van Dam voor een foutloze ronde met drie birdies op de eerste negen en uitsluitend pars op de tweede lus. Met haar totaal van -3 heeft de Nederlandse vier slagen achterstand op de drie leiders Natalia Escuriola Martinez, Georgia Hall en Diana Luna, die met -7 de ranglijst aanvoeren

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met een lage ronde 68 (-4) heeft Anne van Dam op de laatste dag van het Scottish Ladies Open 30 plaatsen winst weten te boeken. Na twee bogeys en zes birdies eindigde de Arnhemse op een gedeelde 39e plaats. Van Dam kon de catastrofe van dag drie, toen ze 82 slagen (+10) nodig had, niet meer goed maken. De Nederlandse eindigde op Dundonald Links met een score van +8 (75-71-82-68).

Winnaar werd de Zui-Koreaanse Mi Hyang Lee die aan -6 voldoende had om haar landgenote Mi Jung Hur en de Australische Karrie Webbe een slag voor te blijven.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Slechts één birdie kwam er van de clubs van Anne van Dam tijdens de derde dag van het Scottish Ladies Open, maar ook zes bogeys, een dubbel en een triple bogey voor een rondje 82 (+10). Daarmee staat de Arnhemse op de laatste plaats van het klassement, een verschil van 45 plaatsen ten opzichte van de start op zaterdag.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Ook vrijdag waren de omstandigheden op Dundonald Links zwaar. Op de tweede dag van het Scottish Ladies Open, onderdeel van de Ladies European Tour (LET),  bleven weinig speelster onder par. Anne van Dam was met 71 slagen (-1) het leverde de Arnhemse 42 plaatsen winst op. Na vier birdies en drie bogeys staat Van Dam met +2 op een gedeelde 24e plaats, ruim voldoende om de cut te halen.

De leiding is nu in handen van de Amerikaanse Cristie Kerr (-5) na een rondje 73 (+1). Karrie Webb is met -4 tweede en de Zuid-Koreaanse Sei Young Kim en Sun Young Yoo staan gedeeld derde met -3.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 20