zondag, 22 april 2018 00:00

Anne van Dam eindigt als 22e in Marokko

Anne van Dam kwam zondag, op de laatste dag van de Lalla Meryem Cup niet verder dan level par na twee birdies en twee bogeys. De Arnhemse besloot het toernooi op een gedeelde 22e plaats met een totaal van +4. Zeven slagen minder dan de twee leidsters Jenny Haglund uit Zweden en de Tsjechische Klara Spilkova die beide op -3 eindigden. Na de play-off was de Zweedse de betere van de twee en ging er met de hoofdprijs van 67.500 euro vandoor. Anne van Dam moest het doen met een cheque van 5685 euro.

Gepubliceerd in Nieuws

Met een rondje 74 (+2) heeft Anne van Dam een aantal plaatsen moeten inleveren op de Lalla Meryem Cup in Marokko. Op dezelfde Royal Golf Dar es Salam waar de mannen van de European Tour spelen tekende Van Dam zaterdag voor vier bogeys en twee birdies. Met nog een ronde te spelen in Rabat staat de Arnhemse op een gedeelde 19e plaats met een totaal van +4De Zweedse Lynn Carlsson en de Oostenrijkse Sarah Kemp delen de leiding met een score van -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam nadert, dankzij een rondje 71 (-1) de top-10 van de Lalla Meryem Cup die net als de mannen op de Royal Golf Dar es Salam wordt gespeeld. Zes birdies, een dubbel bogey en drie bogeys bracht het totaal van de Arnhemse op +2, goed voor een gedeelde 12e plaats op het leaderboard. Met -3 gaan de Oostenrijkse Christine Wolf en de Duitse Laura Fuenstueck gezamenlijk aan de leiding.

Gepubliceerd in Nieuws

Terwijl de mannen spelen op de ene helft van de Royal Dar Es Salam, spelen de vrouwen van de LET op de Blue Course van de baan. Na de eerste dag staat Anne van Dam met een score van +3 op een gedeelde 54e plaats. De Arnhemse produceerde twee birdies en vijf bogeys. De leiding is met -4 in handen van de Zuid-Afrikaanse Nicole Garcia. Op twee slagen achterstand volgen haar landgenote Stacy Lee Bregman en de Duitse Laura Fuenstueck (-2).

Gepubliceerd in Nieuws

Met drie ronden 68 (-12) is Anne van Dam knap derde geworden op de Canberra Classic. Van Dam dia als vierde de finale in ging kwam op het podium mede dankzij twee eagles op de eerste zes holes. De Arnhemse, bekend op de Ladies European Tour om haar lange drives, had zondag in haar langste club een goede vriend. “Ik sloeg mijn drives waar ik ze wilde en speelde daardoor een solide ronde”, aldus Van Dam. “Ik heb buiten het seizoen heel veel tijd doorgebracht met putten en in Dubai ben ik van putter gewisseld. Ik ben blij dat in zo’n korte periode de puzzelstukjes op hun plaats vallen.”Met haar derde plaats in Canberra veroverde Anne van Dam een plek in het Australian Women Open van volgende week i Adelaide. De Nederlandse voert momenteel de Australische moneylist aan.Op de LET ranking staat Van Dam op de vierde plaats.De wedstrijd werd met -19 gewonnen door Jiyai Shin die zondag met drie slagen achterstand op Minjee Lee van start ging. Shin won met zes slagen verschil voor de 50e keer in haar loopbaan. Lee werd met -13 tweede.

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam heeft zaterdag, op de tweede dag van de Canberra Classic, voor de tweede keer een rondje 68 (-4) op het bord gezet. Drie bogeys, vijf birdies en een eagle prijkten op de kaart van de Arnhemse die met de finaleronde voor de boeg op een vierde plaats staat. De achterstand op leider Minjee Lee uit Australië is fors. Lee noteerde een rondje 63 (-9), de laagste achttien holes score uit haar loopbaan. Het leverde voor de Australische een totaalscore van -14 op en daarmee heeft ze drie slagen voorsprong op Jiyai Shin uit Korea (-11) op plek twee en vier slagen op de nummer drie Pernilla Lindberg uit Zweden (-10).

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam opende vrijdag, op de eerste dag van de Canberra Classic ijzersterk na een rondje 68 (-4). De Arnhemse tekende een kaart met vijf birdies en slechts één bogey voor een voorlopig gedeelde vijfde plaats. De Koreaanse Jiyai Shin heeft de leiding stevig in handen na een rondje 65 (-7). Minjee Lee, Letitia Ras-Anderica en Karoline Lund delen de tweede positie met een score van -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Met een score van -13 won de Australische Minjee Lee voor de tweede keer in haar carrière het Oates Vic Open. Maar liefst vijf slagen voorsprong had Lee op haar landgenote, rookie Karis Davidson die met -8 tweede werd. De eveneens Australische Hannah Green werd samen met de Engelse Georgia Hall derde met een score van -7.Met een slotronde 70 (-3) werd Anne van Dam gedeeld 21e. Zondag kwam de Arnhemse binnen met een bogey, een dubbel bogey en zes birdies. Voor het toernooi eindigde Van Dam op level par en dat lever de een cheque van € 5,866.31 op.

Gepubliceerd in Nieuws

Zondag gaan drie Australische vrouwen in de laatste flight van de dag van start tijdens de finale van het Oates Vic Open. Leider Minjee Lee (-7) heeft van de drie de beste papieren. Karin Davidson staat voorlopig op een tweede plek met een score van -6 en de nummer drie, Hannah Green, gaat met -4 de finale in. In de voorlaatste flight is het een Noords-Amerikaans onderonsje. Marianne Skarpnord is gedeeld derde met -4 en ze speelt samen met Cheyenne Woods en Pernille Lindberg die beide op -2 staan.Anne van Dam is met een gedeelde 31e plaats nagenoeg kansloos om met een score van +3 in de top-10 te komen. Van Dam produceerde zaterdag een dubbel bogey, zes bogeys maar ook vijf birdies voor een rondje 75 (+2).

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 02 februari 2018 00:00

Anne van Dam valt terug in Australië

Anne van Dam is na de tweede ronde van het Oates Vic Open gezakt naar een gedeelde 30e plaats in het klassement. De Arnhemse speelde vrijdag op de pittiger Beach lus van de 13th Beach Golf Club en had op de scorekaart drie birdies, twee bogeys en een triple bogey voor een dagscore van +3. Het totaal van Van Dam kwam uit op +1 voor het toernooi waarmee ze ruimschoots de cut wist te halen.De Australische Minjee Lee gaat met -9 ruimschoots aan de leiding. De Noorse Marianne Skarpnord volgt met amateur Tze Han Lin uit Taipee en de Zweedse Caroline Hedwall op een gedeelde tweede plek, allen met een score van -6.

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 23