Met een lage ronde 68 (-4) heeft Anne van Dam op de laatste dag van het Scottish Ladies Open 30 plaatsen winst weten te boeken. Na twee bogeys en zes birdies eindigde de Arnhemse op een gedeelde 39e plaats. Van Dam kon de catastrofe van dag drie, toen ze 82 slagen (+10) nodig had, niet meer goed maken. De Nederlandse eindigde op Dundonald Links met een score van +8 (75-71-82-68).

Winnaar werd de Zui-Koreaanse Mi Hyang Lee die aan -6 voldoende had om haar landgenote Mi Jung Hur en de Australische Karrie Webbe een slag voor te blijven.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Slechts één birdie kwam er van de clubs van Anne van Dam tijdens de derde dag van het Scottish Ladies Open, maar ook zes bogeys, een dubbel en een triple bogey voor een rondje 82 (+10). Daarmee staat de Arnhemse op de laatste plaats van het klassement, een verschil van 45 plaatsen ten opzichte van de start op zaterdag.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Ook vrijdag waren de omstandigheden op Dundonald Links zwaar. Op de tweede dag van het Scottish Ladies Open, onderdeel van de Ladies European Tour (LET),  bleven weinig speelster onder par. Anne van Dam was met 71 slagen (-1) het leverde de Arnhemse 42 plaatsen winst op. Na vier birdies en drie bogeys staat Van Dam met +2 op een gedeelde 24e plaats, ruim voldoende om de cut te halen.

De leiding is nu in handen van de Amerikaanse Cristie Kerr (-5) na een rondje 73 (+1). Karrie Webb is met -4 tweede en de Zuid-Koreaanse Sei Young Kim en Sun Young Yoo staan gedeeld derde met -3.

 

Gepubliceerd in Nieuws

De omstandigheden op het Ladies Scottish Open waren donderdag zwaar. Harde wind en regen zorgden voor veel overlast bij de spelers op Dundonald Links. Ondanks de zware beproeving slaagde Karrie Webb uit Australië er in om binnen te komen met 65 slagen (-7). Met slacht één bogey en acht birdies, waarvan zes op de tweede negen, staat Webb één slag voor op de Amerikaanse Cristie Kerr (-7) en vier slagen op de nummer twee  Stacy Lewis (-3).

Anne van Dam had een wisselvallige dag met vier birdies, drie bogeys en twee dubbel bogeys voor een score van +3. Het leverde de Arnhemse een gedeelde 69e plaats op.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Slechts twee birdies prijkten op de kaart van Anne van Dam na de laatste ronde van het Ladies European Thailand Championship, maar ook vijf bogeys en hielt in dat ze de top-10 notering niet kon verbeteren. Van Dam eindigde in de Thaise kustplaats Pattaya op een gedeelde 17e plek met een totaal van +4 (76-71-70-75).

Het toernooi kwam op naam te staan van de Thaise amateurspeelster Athaya Thitikul die met een totaal van -5 twee slagen beter was dan de nummer twee Ana Menendez uit Mexico (-3 en drie slagen op de Australische Whitney Hillier (-2). Thitikul is slechts 14-jaar en daarmee de jongste winnares van een LET-toernooi. Vanwege haar amateurstatus liep ze de hoofdprijs van 45.000 euro mis. De Thaise scholier mocht meespelen omdat ze op het Honda LPGA Thailand event als 37e wist te eindigen.

 

 

 

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam heeft zaterdag op het Ladies European Thailand Championship goede zaken gedaan. De Arnhemse slaagde er in om met vier birdies en twee bogeys (-2) haar totale score op +1 te brengen, en dat betekende 22 plaatsen winst in het klassement.. Anne van Dam staat, met nog één ronde te gaan op een gedeelde 9e plaats met zeven slagen achterstand op Ana Menendez die met -6 het veld leidt. De Thaise amateur Athaya Thitkul is met -5 nog steeds kanshebber voor de zege in eigen land. Drie speelster delen de derde plek met een score van -2.

 

 

 

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 07 juli 2017 00:00

Anne van Dam haalt weekeinde in Thailand

Met een rondje 71 (-1) heeft Anne van Dam 38 plaatsen winst geboekt op de tweede dag van het Ladies European Thailand Championship. In de Thaise badplaats Pattaya tekende de Arnhemse voor vier birdies en drie bogeys en staat met een totaal van +3 op een gedeelde 22e plaats in het klassement. Van Dam heeft wel een behoorlijke achterstand op de Mexicaanse Ana Menendez die met -4 het veld aanvoert. De Thaise amateur Athaya Thitkul blijft het goed doen. Na een rondje 71 (-1) staat ze met -3 op een tweede plaats. De Duitse Karolin Lampert is derde met een score van -2.

 

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 06 juli 2017 00:00

Anne van Dam start in mineur in Thailand

Vier slagen meer dan het baangemiddelde had Anne van Dam nodig op de eerste dag van het Ladies European Thailand Championship. Van Dam tekende donderdag op de Phoenix Gold G&CC voor twee birdies, vier bogeys en een dubbel bogey dat een totaal van Plus vier en een gedeelde 60e plaats opleverde.

De Thaise Chonlada Chayanun deelt samen met de Mexicaanse Ana Menedez de leiding na een rondje 68 (-4). De Thaise amateur Athaya Thikul staat derde met een score van -2.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Anne van Dam is er maandag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het US Womens Open. Op de baan van de Buckinghamshire Golf Club in Engeland kwam de Arnhemse één slag tekort. Met rondjes 75 en 71 finishte Van Dam op +2, waar de cut op +1 lag, op een vijfde plaats van de in totaal 74 deelnemers. Met scores van -1 gaan Caroline Hedwall uit Zweden en de Schotse Carly Booth door en met +1 Kelsey MacDonald en de Engelse Meghan Maclaren.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met een birdie op de vierde extra hole won Florentyna Parker het Mediterranean Ladies Open in Spanje. De voormalig Ladies Open winnares pakte daarmee haar derde overwinning op de Ladies European Tour. Parker, Carlota Ciganda en Anna Nordqvist eindigden met een score van -15 binnen waardoor een play-off moest beslissen wie er met de beker en de cheque van 45.000 euro naar huis mocht gaan. De Spaanse Ciganda viel als eerste af en werd het uiteindelijk de Engelse Parker.

Anne van Dam eindigde in Sitges met een rondje 69 (-2). Na drie birdies op de eerste negen holes volgden na de turn twee bogeys om op de laatste hole nog een birdie te maken. Van Dam sloot het toernooi in Spanje met een score van -8 als gedeeld twaalfde af. Het leverde de Arnhemse een cheque van 6000 euro op.

Met drie gespeelde toernooien dit seizoen staat Anne van Dam op een 27e plaats in het algemeen klassement met een totaal van €14.151,92 aan gewonnen prijzengeld. De Tjechische Klara Spilkova leidt het klassement na twee gespeelde wedstrijden met €69.885,00.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 19