Joost Luiten is zijn seizoen begonnen met het Abu Dhabi HSBC Championship. Met een rondje 69 (-3) opende de Bleiswijker met vier birdies en een bogey. Dit was goed voor een voorlopig gedeelde 17ev plaats in het klassement. Luiten staat op drie slagen achterstand met de twee leiders Tommy Fleetwood en de Japanner Hideto Tanihara die met -6 een slag voor liggen op een groep van vijf spelers, waaronder de Belg Thomas Pieters, op -5.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Jon Rahm heeft het DP Tour Championship in Dubai op zijn naam geschreven. De Spanjaard was na vier ronden de sterkste en pakte de zege met een totaal van -19, een slag voor op de nummers twee Shane Lowry en Kiradech Aphibarnrat met -18.

Justin Rose ging de finale in ,et een slag voorsprong op de concurrentie en zou bij winst de nieuwe nummer 1 worden. Naast de €1,175,051 hoofdprijs zou Rose ook aanspraak maken op de 1 miljoen bonus voor het winnen van de Race to Dubai. Het liep echter dramatisch anders voor de Engelsman. Na vier birdies op de eerste negen holes leek er geen vuiltje aan de lucht maar de drie bogeys op de tweede negen gooide roet in het eten. Rose zakte af naar een gedeelde 7e plek. Een birdie op de laatst hole bracht zijn score op -2 en -17 voor het toernooi. Tommy Fleetwood is nu de winnaar van de Race to Dubia en staat Rose met lege handen.

Laagste ronde van de dag kwam op naam van Shane Lowry die met tien birdies en een bogey veertien plaatsen goedmaakte en tweede werd.

Joost Luiten sloot het seizoen teleurstellend af met een rondje 70 (-2). Drie bogeys en vijf birdies brachten het totaal voor de Bleiswijker op -4, goed voor een gedeelde 44e plaats en een cheque van € 42,214. Luiten eindigde op de jaar ranking op een 36e plaats met € 1.058.287 waarbij het carrière totaal op de European Tour van Luiten boven de 7 miljoen kwam.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met nog achttien holes te spelen op het DP World Tour Championship wordt het spannend wie gaat winnen en wie er met de bonus van 1 miljoen vandoor gaat. Justin Rose heeft na drie ronden een slag voorsprong op zijn naaste concurrenten. Rose, die zijn laatste twee wedstrijden op rij wist te winnen zal bij winst op zondag zijn landgenoot Tommy Fleetwood passeren als de beste speler van het jaar en de bonus pakken. Jon Rahm uit Spanje en Dylan Fritetelli staan gedeeld tweede op -14, Tommy Fleetwood deelt de vierde plek met een score van -13.

Joost Luiten had zaterdag 71 slagen nodig op de baan van Jumeirah in Dubai, bracht zijn totaal op -2. Met vijf birdies en vier bogeys is Luiten deze week nog niet onder de 70 slagen gekomen en staat de Bleiswijker op een gedeelde 47e plaats. Acht minder dan bij aanvang van zijn derde ronde.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Joost Luiten had vrijdag tijdens het DP World Tour Championship, één slag minder nodig dan bij de opening. Met 70 slagen (-2) bracht de Bleiswijker zijn totaal op -1. Luiten maakte op de baan van Jumeirah in Dubai een bogey op de eerste negen holes om na de turn drie keer een birdie te schrijven.  Het leverde de Nederlander zeven plaatsen winst op en staat hij voorlopig op een gedeelde 39e plek.

De Engelsman Matthew Fitzpatrick staat op de eerste plek met een score van -10. Zijn landgenoot Tyrrell Hatton staat met -9 tweede. Justin Rose, Julian Suri en Kiradech Aphibarnrat staan gezamenlijk op de derde positie met een score van -8.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Joost Luiten bevond zich aan het eind  van de eerste dag van het DP World Tour Championship in Dubai in een klein gezelschap dat boven par binnenkwam. Op de finale van de European Tour, waar voor een flinke prijzenpot wordt gespeeld, had Luiten 73 slagen (1) nodig. Twee bogeys en een birdie prijkten op de scorekaart van de Nederlander, waar Patrick Reed uit de VS binnenkwam met een foutloze score van -7.

Justin Rose en Scott Hend delen plek twee met een score van -6.

De winnaar mag in Dubai een cheque van €1,175,051 mee naar huis nemen. De winnaar van de Race to Dubai mag ook een bedrag van €1.250.000 mee nemen. In totaal verdeelt de top-10 van de jaarranking 5 miljoen euro.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Joost Luiten heeft het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika afgesloten met een rondje 71 (-1). Luiten tekende zondag een kaart met drie birdies, een eagle, twee bogeys en een dubbel bogey. De totaalscore van -2 leverde de Bleiswijker een gedeelde 12e plaats op, op ruime achterstand op winnaar Branden Grace die het toernooi in Sun City op zijn naam wist te schrijven met een score van -11. Scott Jamieson pakte de tweede plek met een score van -10, Victor Dubuisson werd derde met een totaal van -9.

 

Gepubliceerd in Nieuws
zaterdag, 11 november 2017 00:00

Joost Luiten levert in Zuid-Afrika plaatsen in

Joost Luiten bleef zaterdag op het Nedbank Golf Challenge steken op level par. De Bleiswijker tekende in Sun City Zuid-Afrika voor drie birdies, een bogey en een dunnel bogey. Het koste Luiten vier plaatsen, waardoor hij de laatste daggaat vanaf een gedeelde 14e plaats met een score van -1.

Scott Jamieson gaat met -8 aan de leiding, op de voet gevolgd door Victor Dubuisson met een score van -7. Op twee slagen achterstand delen Martin Kaymer en Branden Grace de derde plek.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met een rondje level par wist Joost Luiten twaalf plaatsen te stijgen, naar een gedeelde 10e plek op dag twee van het Nedbank Golf Challenge. Luiten kwam vrijdag in het Zuid-Afrikaanse Sun City niet verder dan drie birdies en drie bogeys. Daarmee bleef de Bleiswijker op een score van -1 staan. Victor Dubuisson heeft met -6 de leiding met twee slagen op Darren Fichardt en Lee Westwood. Beide spelers staan gedeeld tweede met een totaal van -4.

 

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 09 november 2017 00:00

Joost Luiten opent met 22e plaats in Zuid-Afrika

Joost Luiten is het Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika begonnen met een rondje 71 (-1). Luiten had op de baan van Sun City drie birdies en twee bogeys op zijn kaart staan en dat leverde hem een voorlopig gedeelde 22e plaats op. De achterstand van de Bleiswijker op de Oostenrijker Bernd Wiesberger bedraagt vier slagen. Wiesberger gaat aan de leiding met in zijn kielzog vier spelers met een score van -4.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met een score van -18 heeft Justin Rose het Turkish Airlines Open gewonnen. Het was voor Rose de tweede  overwinning op rij na het WGC HABC Champions. De twee overwinningen leverde de Engelsman meer dan 2 miljoen euro op en een tweede plaats op de Race to Dubai. Rose bleef Nicolas Colsaerts en Dylan Fritelli één slag voor.

Joost Luiten kwam zondag niet verder dan twee bogeys en drie birdies voor een rondje 10 (-1) waarmee hij gedeeld 16e werd. Met rondjes 64-73-67-70 kwam de Bleiswijker op een totaal van -10, acht slagen achter winnaar Justin Rose. Het leverde Luiten wel een cheque van 78.837 euro op. Na 24 toernooien dit seizoen heeft Luiten 922.986 euro verdient en staat hij 32e op de Race to Dubai. Tommy Fleetwood leidt die rangorde met een slordige 4.114.088 euro.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 48