Met level par in de laatste ronde van de Trophee Hassan II in Marokko moest Joost Luiten zondag een plaats inleveren en eindigde op een negende plek op het leaderboard. Luiten kwam zondag op Golf Royal Dar es Salam niet verder dan twee birdies en evenzoveel bogeys voor een totaal van -4. De Bleiswijker was vier slagen verwijdert van winnaar Alexander Levy uit Frankrijk die op -8 binnenkwam. De Spanjaard Alvaro Quiros eindigde als tweede met -7, een slag minder dan een groep van vier spelers op -6 die de derde plaats deelden.

Gepubliceerd in Nieuws

Met vier birdies en twee bogeys heeft Joost Luiten zijn positie op de Trophee Hassan II met twee plaatsen weten te verbeteren. Luiten klom naar een gedeelde 8e plaats met een totaal score van -4, drie slagen achter leider Alvaro Quiros uit Spanje die op -7 staat. Joost Luiten lijkt geen last meer te hebben van een polsblessure die hem een aantal weken uit de running hield.

Gepubliceerd in Nieuws

Met een rondje 70 (-2) steeg Joost Luiten op de tweede dag van de Trophee Hassan II 26 plaatsen naar een gedeelde 10e positie. Luiten tekende vrijdag voor twee birdies op de eerste negen holes van Royal Golf Dar Es Salam in Rabat. Na de turn volgden een bogey en een birdie om het totaal van de Bleiswijker op -2 te brengen.

De Spanjaard Alvaro Quiros is met -7 leider.

Gepubliceerd in Nieuws

Joost Luiten maakte, na zijn recente polsblessure, zijn rentree op de Trophee Hassan II. In de Marokkaanse hoofdstad opende de Bleiswijker met een rondje 72 voor level par. Met een bogey en een birdie eiste de Nederlander met een gedeelde 36e plaats een plek in de middenmoot op. De leiding op Royal Dar Es Salam is in handen van een drietal spelers met -4.

Gepubliceerd in Nieuws

Een birdie op de eerste extra hole van het Hero Indian Open bracht Matt Wallace de zege ten koste van zijn landgenoot Andrew Johnston. Beide spelers finishten met een score van -11 met de Amerikaan Shawan Kim als derde met een totaal van -8.

Joost Luiten bleef na een rondje level par op -2 steken maar dat leverde de Bleiswijker wel een gedeelde 9e plaats op en een cheque voor € 28,637.

Gepubliceerd in Nieuws
zaterdag, 10 maart 2018 00:00

Joost Luiten beperkt de schade in India

Joost Luiten ging op de derde dag van het Hero Indian Open voortvarend van start met een birdie op de eerste hole. Er was geen vuiltje aan de lucht tot de par-4 zesde. De Bleiswijker moest daar een zeldzame quadruple bogey schrijven. Acht slagen deed de Nederlander over die par-4. Luiten sloot de eerste helft af met drie birdies op rij. Na een birdie op e twaalfde kwamen er weer fouten op de kaart in de vorm van een dubbel bogey en twee bogeys. De afsluitende birdie op de achttiende gaf Luiten wat lucht. Met 74 slagen (+2) zakte hij slechts twee plaatsen om met zijn totaal van -2 op een gedeelde 12e plaats uit te komen.

Emiliano Grillo kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn derde ronde. Na twee dagen ruim aan de leiding te zijn geweest, kwam de Argentijn binnen met 78 slagen (+6) en dat koste hem drie plekken in het klassement. Matt Wallace en Shubhankar Sharma gaan met -7 gezamenlijk aan de leiding. Stephen Gallagher volgt met -6 op plek drie.

Gepubliceerd in Nieuws

Met een tweede ronde in 69 slagen op het Hero Indian Open in New Delhi, heeft Joost Luiten zich weten te plaatsen voor het weekend. Luiten tekende vrijdag een kaart met vier birdies en een bogey voor een rondje -3. Het totaal van de Bleiswijker kwam daarmee op -4 en dat is goed voor een voorlopige negende plaats, een winst van 15 plekken.

De Argentijn Emiliano Grillo is de absolute koploper. Met een totaal van -11 heeft Grillo vier slagen voorsprong op de Indiër Shubhankar Sharma die met een rondje 64 (-8) op -7 kwam. Vorige week was Sharma drie dagen lang koploper op het WGC Mexico Championship.

Gepubliceerd in Nieuws

De eerste ronde van het Hero Indian Open is niet volledig. Door invallende duisternis moeten een aantal spelers de eerste ronde op vrijdag afmaken voor ze aan de tweede ronde kunnen beginnen. Joost Luiten is bij de gelukkigen die klaar zijn en morgen wat meer rust kan nemen voor hij moet starten. De Bleiswijker leverde een kaart in met drie bogeys, twee birdies en een eagle. Met een score van -1 staat Luiten voorlopig op een gedeelde 26e plaats. De Argentijn Emaliano Grillo heeft met een score van -2 voorlopig een voorsprong van twee slagen op een groep van vijf spelers op -5, waarvan er twee niet klaar zijn met de ronde.

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 02 maart 2018 00:00

Daan Huizing mist de cut in Zuid-Afrika

Daan Huizing is er vrijdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het weekeinde. De tweede ronde van het Tshwane open in Pretoria ging de speler uit Soest rond in level par. Na twee birdies op zijn eerste negen holes leek de weg naar de goede kant van de cutlijn mogelijk. Na de turn vielen er op de eerste negen holes van de baan echter drie bogeys. Een birdie op de negende en tevens laatste hole voor Huizing betekende level par voor de dag en +3 voor het toernooi. Met de cut op -1 is het weekeinde voor Huizing een schier onmogelijke opgave.
Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 01 maart 2018 00:00

Valse start Daan Huizing in Zuid Afrika

Daan Huizing is het Tshwane open in Pretoria niet goed begonnen. Na twee bogeys, een triple bogey en twee birdies staat de man uit Soest met +3 op een gedeelde 132e plaats in het klassement. In schril contrast staat de Zuid-Afrikaanse Louis de Jager met -7 bovenaan het leaderboard na een foutloze ronde. De tweede plaats wordt gedeeld door Julian Suri uit de VS, Thomas Aiken uit Zui-Afrika en de Chileen Felipe Aguilar, allen met een score van -6.

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 51