Op de gecombineerde wedstrijd van de European en de Challenge tour in Italië, is Maarten Lafeber vroegtijdig uitgeschakeld. Na donderdag te zijn geopend met een rondje 77 (+6) kon de Eindhovenaar vrijdag zijn positie niet verbeteren na een rondje level par. Lafeber tekende vrijdag op de Verdura GC op Sicilië voor drie birdies, een bogey en een dubbel bogey. De Nederlander bleef daarmee op ruime afstand van de cut die op +1 lag.

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 10 mei 2018 00:00

Valse start Maarten Lafeber in Italië

Met een rondje 77 (+6) begon Maarten Lafeber op het Rocco Forte Open op Sicilië. Met vier bogeys en een dubbel bogey belande de Nederlander op een voorlopige 129e plaats in het klassement. Met Ryan Evans en Lucas Bjerregaard als leiders op -6 staat Lafeber op een flinke achterstand. De wedstrijd in Italië is een gezamenlijke European- en Challenge Tour.

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 03 mei 2018 00:00

KLM Open in 2019 naar The International

Tijdens een persconferentie voor het KLM Open 2018, maakte toernooidirecteur Daan Slooter bekend dat Joost Luiten tegenstand gaat krijgen van onder meer Lee Westwood, Bernd Wiesberger en Shubhankar Sharma De Indiër geldt als één van de ‘coming men’ op de European Tour waar hij dit seizoen al twee keer wist te winnen en momenteel tweede staat in de Race to Dubia. Ook speelde hij in de onlangs gehouden Masters waar hij op speciale invitatie binnen kwam. Luiten wist het KLM Open al twee keer te winnen en heeft zijn zinnen gezet op een derde verwinning, mede om in aanmerking te komen voor een plaats in het Europese Ryder Cup team.

“The Dutch is een moeilijke baan, maar als ik in vorm ben kan ik winnen. Dat heb ik in 2016 laten zien.” Aldus Luiten. “Maar dat geldt voor heel veel spelers. Je moet op The Dutch van de tee geen fouten maken. Het is een smalle baan. Als ik dat spel goed speel en mijn putter doet het, dan kan ik winnen. De putter van 2016 zit weer in de tas.”

 “Voor de Ryder Cup moet ik in de zomer het tweede toernooi van het jaar winnen. Ideaal gezien een van de Rolex series toernooien. Dat is de beste en de makkelijkste manier om te klimmen op de Ryder Cup ranglijst. Dat is het doel en het kan. Maar dat geldt ook alle Europeanen. Dus ik moet daar heel goed voor spelen. Dus die Ryder Cup droom blijft bestaan en hopelijk is dat geen droom meer aan het einde van het jaar.” 

Tijdens het KLM Open wordt dit jaar weer extra aandacht besteed aan ‘Beat the Pro’. De ‘Beat the Pro-hole’ is volledig omsloten door tribunes en hospitality lounges. In 2016 introduceerden TIG Sports, ING Private Banking en het KLM Open het concept ‘Beat the pro’ tijdens het toernooi. Het was destijds een vernieuwing en primeur op de European Tour en is wegens het enorme succes, ook internationaal, niet meer weg te denken.

In het jaar dat KLM 100 jaar bestaat en het Dutch Open haar 100ste editie beleeft, wordt het KLM Open gespeeld op The International bij Amsterdam. Deze door Ian Woosnam, in samenwerking met Mastergolf, ontworpen par-73 championship course wordt door velen gezien als één van de beste banen van Nederland. De baan ligt op grond van Schiphol. Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, kijkt ernaar uit. “Volgend jaar bestaat KLM 100 jaar en ter gelegenheid van dit jubileumjaar maken wij van de 100ste editie van het Dutch Open een thuiswedstrijd. Door te kiezen voor ‘The International, een baan die zo dichtbij Schiphol en bij onze operatie ligt, brengen wij 100 jaar Dutch Open en 100 jaar KLM bij elkaar."

Tickets voor het KLM Open zijn vanaf 2 mei te koop op klmopen.nl. De tarieven zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

Gepubliceerd in Nieuws

Met vier birdies op de eerste negen holes steeg Joost Luiten op de laatste dag van het Volvo China Open aanzienlijk. De twee bogeys en birdie op de tweede negen hieleden de Bleiswijker op een gedeelde 25e plaats. Met een totaal van -10 was de achterstand aan de top van het klassement aanzienlijk. Met -18 won de Zweed Alexander Björk zijn eerste toernooi op de European Tour. De Spanjaard Adrian Otaegui werd met -17 tweede. Drie spelers delen met -16 de derde plek.

Gepubliceerd in Nieuws

Joost Luiten heeft op de derde dag van het Volvo China Open tien plaatsen moeten inleveren ondanks een rondje onder par. Luiten tekende zaterdag in Beijing voor vier birdies op de eerste negen holes en een bogey en dubbel bogey op de tweede negen. De birdie op de laatste hole bracht zijn score voor de dag op -2, voor een totaal van -7. Desondanks zakte de Bleiswijker naar een gedeelde 25e plaats met vijf slagen verschil op leiders Adrian Otaegui en Matt Wallace (-12). Drie spelers delen de derde plek met -11.

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 27 april 2018 00:00

Joost Luiten boekt flinke winst in China

Joost Luiten heeft na een rondje 69 (-3) negentien plaatsen winst weten te boeken op het Volvo China Open. Luiten noteerde naast zes birdies ook een bogey en een dubbel bogey. De Bleiswijker bracht zijn totaal score op -5 en staat nu vier slagen verwijdert van de leider in het klassement, de Engelsman Matt Wallace (-9). Drie spelers staan gedeeld tweede op een totaal van -8.

Gepubliceerd in Nieuws

Joost Luiten is met een rondje 70 (-2) voortvarend van start gegaan op het Volvo China Open. Luiten tekende donderdag voor een birdie op de eerste hole en na de turn op drie birdies gevolgd door twee bogeys op de laatste drie holes. Luiten staat na de eerste dag in Beijing op een gedeelde 34e plaats.

De Chinees Daxing Jin gaat met -8 aan de leiding gevolgd door Matt Wallace en Nino Bertasio die de tweede plaats delen met -7.

Gepubliceerd in Nieuws

Met level par in de laatste ronde van de Trophee Hassan II in Marokko moest Joost Luiten zondag een plaats inleveren en eindigde op een negende plek op het leaderboard. Luiten kwam zondag op Golf Royal Dar es Salam niet verder dan twee birdies en evenzoveel bogeys voor een totaal van -4. De Bleiswijker was vier slagen verwijdert van winnaar Alexander Levy uit Frankrijk die op -8 binnenkwam. De Spanjaard Alvaro Quiros eindigde als tweede met -7, een slag minder dan een groep van vier spelers op -6 die de derde plaats deelden.

Gepubliceerd in Nieuws

Met vier birdies en twee bogeys heeft Joost Luiten zijn positie op de Trophee Hassan II met twee plaatsen weten te verbeteren. Luiten klom naar een gedeelde 8e plaats met een totaal score van -4, drie slagen achter leider Alvaro Quiros uit Spanje die op -7 staat. Joost Luiten lijkt geen last meer te hebben van een polsblessure die hem een aantal weken uit de running hield.

Gepubliceerd in Nieuws

Met een rondje 70 (-2) steeg Joost Luiten op de tweede dag van de Trophee Hassan II 26 plaatsen naar een gedeelde 10e positie. Luiten tekende vrijdag voor twee birdies op de eerste negen holes van Royal Golf Dar Es Salam in Rabat. Na de turn volgden een bogey en een birdie om het totaal van de Bleiswijker op -2 te brengen.

De Spanjaard Alvaro Quiros is met -7 leider.

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 51