Reinier Saxton en Daan Huizing hebben op de laatste dag van het Yunnan Open hun posities weten te verbeteren. Saxton boekte een plaats winst na een foutloos rondje 66 (-5) met vijf birdies. De speler uit Santpoort eindigde op een gedeelde vierde plaats met een totaal van -11. Daan Huizing maakte vier birdies en een bogey voor een rondje 68. Huizing eindigde in China met -6 als gedeeld 12e.

Winnaar werd de Fin Kim Koivu die met -16 de concurrentie vier slagen voorbleef . Marcus Armitage uit Engeland en de Deen Joachim B. Hansen werden gedeeld tweede met -12.

Gepubliceerd in Nieuws

Reinier Saxton en Daan Huizing hebben op de derde dag van het Yunnon Open in China goede zaken gedaan. Saxton kwam binnen met 67 slagen (-4) en bracht, door vijf birdies en een bogey, zijn totaal op -6. Goed voor een gedeelde vijfde positie. Daan Huizing had zaterdag 68 slagen nodig met vijf birdies en twee bogeys. Huizing steeg twaalf plaatsen om met een totaal van -3 op een gedeelde 14e plek uit te komen.

Met -9 gaat de Fin Kim Koivu aan de leiding gevolgd door Charlie Saxon uit de VS met -8. Twee spelers delen de derde plek met -7.

Gepubliceerd in Nieuws

De twee Nederlandse deelnemers aan het Yunnan Open in China hebben op de tweede dag stuivertje gewisseld. Stond na de eerste ronde Daan Huizing er het beste voor, nu is het de beurt aan Reinier Saxton. Huizing verloor veertien plaatsen na een rondje 73 (+2) met vijf bogeys en drie birdies op zijn kaart. Met het weekeinde voor de boeg staat de man uit Soest met level par gedeeld 26e. Reinier Saxton tekende vrijdag voor drie birdies en een bogey voor een rondje 69. Met een score van -2 staat de Santpoorter gedeeld 13e, een winst van 24 plekken.

De Fin Kim Koivu gaat met -7 aan de leiding gevolgd door de Schot Scott Henry en de Engelsman Jack Senior, beide met -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Met een rondje 69 (-2) is Daan Huizing goed van start gegaan op het Yunnan Open in China. Huizing tekende op deze tweede Challenge Tour wedstrijd van het jaar voor vijf birdies en drie bogeys, wat een gedeelde 12e plaats opleverde. Reinier Saxton bleef ondanks een eagle, twee birdies en vier bogeys op level par steken met een gedeelde 37e plaats als gevolg.

De Amerikaan Charlie Saxon, de Engelsman Matt Ford en de Canadees Sunil Jung gaan met -5 gezamenlijk aan de leiding.

Gepubliceerd in Nieuws

Drie extra holes waren er nodig om het Kenya Open te beslissen. De Zweed Jens Fahrbring en de Italiaan Lorenzo Gagli kwamen beide binnen op een score van -11. Pas op de derde extra hole maakte de Zweed een fout voor bogey waar Gagli een par wist te maken, goed voor de zege en de cheque van 80.000 euro.

Daan Huizing sloot het toernooi in Nairobi af met een rondje 68 (-3) en kwam daarmee op een totaal score van -4. Hij boekte daarmee op de slotdag één plaats winst om op een gedeelde 28e plaats te eindigen. Robbie van West had wederom een off-day met een rondje 77 (+6) en eindigde met +11 op een roemloze laatste plaats.

Eerder wisten Reinier Saxton en Maarten Lafeber zich niet te plaatsen voor het weekeinde.

Gepubliceerd in Nieuws

Daan Huizing was zaterdag de enige van de twee overgebleven Nederlanders op het Kenya Open die onder par wist te blijven. Huizing tekende voor een rondje 70 (-1) en steeg daarmee twee plaatsen naar een gedeelde 29e plek in het klassement. Huizing noteerde zaterdag vier birdies maar ook een bogey en een dubbel bogey. Robbie van West was minder fortuinlijk. Hij schreef zijn eerste birdie van de dag op de vierde hole om vanaf de zesde zeven bogeys te maken gedurende negen holes. De twee birdies aan het eind van zijn ronde beperkte de schade naar 75 slagen (+4). West leverde tien plaatsen in en staat voorlopig op een gedeelde 70e plaats.

Sebastian Soderberg is de nieuwe leider met -12 met op plek twee de Duitsers Philip Mejow en Max Schmitt op een totaal van -10.

Gepubliceerd in Nieuws

Na twee dagen spelen op het Kenya Open, onderdeel van de Challenge Tour, zijn slechts twee van de vier Nederlander door naar het weekeinde. Daan Huizing noteerde in Nairobi een tweede ronde met 70 slagen om op een score van -2 te komen, goed voor een gedeelde 31e plaats. Huizing tekene voor drie birdies en twee bogeys. Robbie van West wist zijn eerste ronde met 76 slagen (+5) goed te maken met een rondje 67 (-4) en daarmee op een totaal van +1 te komen. West had voor de eerste negen holes vier birdies nodig, na de turn volgden twee birdies en twee bogeys.

Reinier Saxton en Maarten Lafeber bleven vrijdag boven par in Afrika. Saxton miste de cut met een score van +2 na een rondje 74 (+3), Maarten Lafeber had 73 slagen (+2) nodig om op een score van +6 te blijven.

De Duitser Max Schmitt is de leider met twee slagen voorsprong op de nummer twee met een score van -10. Kristian Krogh Johannessen is met -8 tweede. Twee Zweden delen de derde plek met een score van -7.

Gepubliceerd in Nieuws

Met het Kenya Open in Nairobi, is het Challenge Tour seizoen 2018 van start gegaan. Met Lars van Meijel die vergeefs wachtte op een afzegging zodat hij mij kon spelen, gingen vier Nederlanders donderdag van start. Reinier Saxton en Daan Huizing hadden 70 slagen nodig voor een score van -1 en een gedeelde 34e plaats. Beide spelers noteerden vier birdies en drie bogeys op de scorekaart. Maarten Lafeber staat met een score van +4 op een gedeelde 119e plaats, Robbie van West is met +5 gedeeld 134e. Lafeber tekende voor drie birdies, twee bogeys en een triple bogey, Van West opende met vijf bogeys en een birdie op zijn eerste zes holes. Na de turn noteerde hij twee birdies, een bogey en een dubbel bogey op de laatste hole.

De Schot Ross Kellett en de Engelsman Max Orrin gaan met -6 aan de leiding. Drie spelers delen de derde plek met een score van -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Robbie van West, afgelopen seizoen spelend op de Pro Golf Tour, werd donderdag blij verrast door de goede finish van Marco Iten in Spanje. De Zwitser eindigde dit jaar in de top-6 van de satelliet tour en verdiende daarmee een speelrecht voor de Challenge Tour. Tijdens de Qualifying School in Spanje, voor een plek op de European Tour, eindigde Iten op een gedeelde 37e plek en verdiende daarmee ook een kaart voor de Challenge Tour.

Omdat Van West als zevende eindigde viel hij net buiten de boot, maar door de promotie van Marco Iten schuift de Nederlander een plaatsje op en mag ook hij komend seizoen van start gaan op de tweede divisie.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Het is Daan Huizing niet gelukt om zich tijdens de NBO Golf Classic Grand Final, de finale van de Challenge Tour, binnen de top-5 te spelen en zo rechtsreeks te kunnen promoveren naar de European Tour. Huizing sloot het toernooi in Oman af met een gedeelde 9e plaats na een laatste rondje in 69 slagen (-3). Met een totaal van -8 kwam Huizing zeven slagen tekort op winnaar Clement Sordet uit Frankrijk (-15). Tweede werd Marcus Kinhult en de derde positie werd gedeeld door de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen en de Spanjaard Scott Fernandez, beide met -12.

Huizing eindigde op de Race to Oman op een 22e plaats en kwam 15.064 euro tekort om bij de eerste 15 spelers te komen die direct promoveren maar de ET. Huizing is wel geplaatst voor de finale van de Q-School en behoudt zijn volledige speelrecht op de Challenge Tour in 2018.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 39