Jurrian van der Vaart noteerde zondag in Denemarken een foutloos rondje 68 (-4) met vier birdies. Maarten Lafeber maakte zes birdies en een bogey voor een rondje. Beide Nederlanders eindigde op een gedeelde vijfde plaats op drie slagen van winnaar Oscar Stark uit Zweden (-14).  Drie spelers delen de tweede plaats met -12.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Jurrian van der Vaart en Maarten Lafeber hebben zaterdag, tijdens een natte en winderige derde dag van het Made in Denmark Challenge, plaatsen moeten inleveren. Beide spelers kwamen binnen op Royal Oak GC met 71 slagen (-1). Van der Vaart deed dit door twee birdies en een bogey, Lafeber met drie birdies en twee bogeys. Met een totaal van -7 staat Jurrian van der Vaart op een gedeelde 16e plaats, Lafeber deelt een 23e positie.

De Amerikaan Julian Suri heeft de beste papieren om zondag als winnaar uit de bus te komen. Suri gaat met -14 aan de leiding en heeft twee slagen voorsprong op de nummer twee Dominic Foos uit Duitsland (-12). De Zweed Oscar Stark staat met -11 derde.

Julian Suri won eerder dit jaar in Tsjechië en gaat aan de leiding op de road to Oman met 25.000 punten.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Van de vier Nederlanders op het Made in Denmark Challenge hebben slechts twee spelers de cut gehaald. Jurrian van der Vaart leverde ondanks een rondje 71 (-1) twee plaatsen in om op een gedeelde twaalfde plek uit te komen. Maarten Lafeber had vrijdag 70 slagen nodig voor twee slagen onder par. Met een totaal van -5 maakte de Eindhovenaar zes plaatsen goed en staat nu gedeeld 20e. Wil Besseling en Rowin Caron gingen beide rond in level par en misten met respectievelijk par en plus 1 de cut.

Met -13 gaat Steven Brown aan de leiding, Oscar Stark en Toby Tree staan beide op de tweede plaats met -11.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Vier Nederlanders komen deze week aan de start op het Made in Denmark Challenge op Royal Oak GC. Na de eerste omgang op donderdag staat Jurrian van der Vaart er het best voor van de vier. Met vijf birdies bleef Van der Vaart foutloos voor een rondje 67 (-5). Het leverde hem een voorlopig gedeelde tiende plaats op. Met -3 bleef ook Maarten Lafeber foutloos. Lafeber had voor de eerste ronde 69 slagen nodig met drie birdies op de kaart en staat daarmee gedeeld 22e. De par van Wil Besseling leverde hem een gedeelde 65e plak op en Rowin Caron had 75 slagen nodig voor +1 en een gedeelde 90e positie.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Daan Huizing heeft de eerste kans, in lange tijd, op een topnotering door zijn handen laten schieten. Zondag ging de 27-jarige landgenoot op de laatste dag van het Hauts de France Golf Open in St Omer rond in 74 slagen (+3).Huizing ging de finale in als gedeeld zevende maar na vijf birdies, drie bogeys, een dubbel en een triple bogey eindigde de man uit Soest op een gedeelde veertiende plaats. Met zijn score van -1 (78-62-69-74) bleef hij zes slagen verwijdert van de Fransman Julien Guerrier (-7) die het toernooi in Noord-Frankrijk won. Drie spelers eindigde gedeeld als tweede met een score van -5.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Daan Huizing heeft tijdens de derde dag van het Hauts de France Golf Open in St Omer zijn positie aanzienlijk weten te verbeteren. Huizing, de enige Nederlander nog in het veld, tekende zaterdag voor een rondje 69 (-2) met vier birdies en een dubbel bogey. Met een totaal score van -4 klom Huizing van een twaalfde naar een gedeelde zevende positie op het leaderboard. Met twee slagen verschil ten opzichte van de laeider Julien Guerrier (-6) zit er meer in voor de jonge Nederlander. Vier spelers delen plaats twee met een score van -5.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Van de drie Nederlanders op het Haut de France Golf Open op de baan van St Omer in Noord-Frankrijk,  Gaat alleen Daan Huizing door. Huizing vestigde een nieuw baan record met een rondje 62 (-9). Huizing bleef vrijdag foutloos met negen birdies waarvan hij er zeven op acht achtereenvolgende holes scoorde. Huizing steeg 120 plaatsen van plek 135 naar een gedeelde vijftiende positie met een totaal van -2.

Darius van Driel ging flink onderuit na een rondje 77 (+6). De Hagenaar maakte twee birdies tegenover zes bogeys en een dubbel bogey en leverde 67 plaatsen in om met een totaal van +4 te eindigen op een 76e plaats in het klassement en daarmee de cut niet wist te halen. Ook Reinier Saxton mist het weekeinde met een slotronde in 74 slagen (+3). Met een totaal van +5 was een gedeelde 86e plaats het hoogst haalbare,

Met -6 delen de Belg Christopher Mivis en de Fransman Thomas Linard de eerste plaats met een score van -6.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Na de eerste dag van het Hauts de France Golf Open, op de baan van St Omer, staat Darius van Driel op een gedeelde negende plaats na een rondje 69 (-2). Van Driel begon het toernooi in Noord-West Frankrijk foutloos met twee birdies. Reinier Saxton staat gedeeld 69e na een rondje 73 (+2). De man uit Santpoort maakte twee birdies en vier bogeys. Geen enkele birdie stond op de eerste scorekaart van Daan Huizing. Wel maakte Huizing vijf bogeys en een dubbel bogey.

Met een score van vier slagen onder par delen vier spelers de eerste plaats.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Daan Huizing is zondag op Royal Waterloo als beste Nederlander geëindigd bij de KPMG Trophy. Huizing bleef in de slotronde foutloos met zes birdies en bracht daarmee zijn totaal score op -13 en steeg dertien plaatsen om als gedeeld 13e te eindigen.

Maarten Lafeber kwam op de slotdag niet verder dan een rondje 70 (-2) met twee birdies, twee bogeys en een eagle, en leverde acht plaatsen in om als gedeeld 29e België te verlaten.

Wil Besseling leverde één plaats in na een rondje 71 (-1. Besseling tekende op de vierde dag voor drie bogeys en vier birdies om op een totaal van -6 te eindigen met een gedeelde 45e plaats.

De Oostenrijker Martin Wiegele was met -19 de beste gevolgd door de Spanjaard Pedro Oriol die met -18 tweede werd. Mark Findt Haastrup werd met -17 derde.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Maarten Lafeber heeft zijn positie op de KPMG Trophy met vier plaatsen weten te verbeteren. Lafeber tekende zaterdag in België voor zes birdies en drie bogeys, en bracht daarmee zijn totaal op -8, goed voor een gedeelde 21emplaats in het klassement. Daan Huizing zakte elf plekken na drie birdies en twee bogeys voor een totaal score van -7 dat een voorlopig 28e plaats opleverede. Ook Wil Besseling zakte in het klassement na zeven birdies en zes bogeys, goed voor een gedeelde 44e positie.

Met -15 heeft Fransesco Laporta de leiding op de baan van Royal Waterloo. David Dixon en Martin Wiegele staan beide op -14 en gedeeld tweede.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 32