Moving day op het Noord-Iers Open, onderdeel van de Challenge Tour, betekende voor de Nederlandse afvaardigging stuivertje wisselen. Na 68 slagen (-30 klom Daan Huizing naar de elfde plaats, een winst van twaalf. Na zes birdies en drie bogeys staat Huizing op een totaal van -6. Wil Besseling maakte ondanks een rondje 69 (-2) pas op de plaats met een gedeelde 23e positie. Twee plaatsen winst was er voor Reinier Saxton die eveneens 69 slagen nodig had en daarmee zijn totaal op -4 bracht. Darius van Driel en Jurrian van der Vaart leverden flink in. Van Driel tekende voor een rondje 74 (+3) en duikelde dertig plaatsen, naar een gedeelde 34e plek. Van der Vaart moest 58 plaatsen inleveren na een rondje 79 (+8) en daarmee staat hij met een score van +4 70e.

De Oostenrijker Matthias Schwab is na 64 slagen (-7) de nieuwe leider met een totaal van -11. Drie spelers delen de tweede positie met een score van -10.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Op de tweede dag van het Noord-Iers Open is Darius van Driel geklommen naar een gedeelde vierde plaats in het klassement. De Hagenaar bleef met vier birdies foutloos op Galgorm Castle en bracht daarmee zijn totaal op -6. Ook Jurrian van der Vaart wist goed te profiteren met een rondje 68 (-3). Met een totaal van -4 klom Van der Vaart naar een gedeelde 12e plaats. Daan Huizing en Wil Besseling delen de 23e plek. Huizing na een rondje 72 (+1), Besseling met 69 (-2). Beide spelers hebben en totaal van -3. Reinier Saxton had eveneens 69 slagen (-2) nodig voor zijn tweede ronde. Een totaal van -2 bezorgde hem een gedeelde 30e positie. Alleen Rowin Caron kon niet profiteren. Met rondje 73 en 77 was het totaal +8 en met een 134e plaats op het leaderboard was het een vroegtijdig einde van de Nederlander die normaal op de Alps Tour speelt en nu met een wildcard deel mocht nemen.

De Schot Ross Kellett en de Engelsman Tom Murray gaan met -8 aan de leiding.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Donderdag opende Daan Huizing met een rondje 67 (-4) het Northern Ireland Open. Met vijf birdies en een bogey staat Huizing op een gedeelde 4e plaats van het klassement. Darius van Driel had twee slagen meer nodig voor de eerste achttien holes. Vier birdies en twee bogeys waren goed voor een gedeelde 24e plaats. Jurrian van der Vaart en Wil Besseling delen de 44e plaats met een score van -1, een slag beter dan de nummer 68 Reinier Saxton die op level par de tweede ronde ingaat. Rowin Caron, binnengekomen via een wildcard is na een rondje +2 gedeeld 107.

Het trio Gary King, Ricardo Santos en Nick McCarthy zijn met -5 gedeeld leider.

 

Gepubliceerd in Nieuws

De vierde, en laatste, ronde van het Fins Challenge moest worden afgelast omdat hevige regenval de baan onder water had gezet en spelen onmogelijk was geworden.

Met een gedeelde 18e plaats is Maarten Lafeber als beste Nederlander geëindigd op het Finnish Challenge. Met een score van -10 (72-68-66) verdiende de bondscoach van de NGF 2178 euro. Reinier Saxton moest, samen met Jurrian van der Vaart, genoegen nemen met een gedeelde 27e plaats. Met hun totaal van -8 was het financiële  resultaat 1404 euro.

Winnaar werd de Engelsman Paul Howard die met -17 binnenkwam, twee slagen beter dan de Zweed Simon Forsström met -15. De Deen Jeff Wintheer legde beslag op de derde plaats met een score van -14.

 

Gepubliceerd in Nieuws
zaterdag, 05 augustus 2017 00:00

Nederlanders onder par op Finnish Challenge

De drie overgebleven Nederlanders op het Finnish Challenge zijn zaterdag onder par gebleven. Voor twee betekende dat een forse terreinwinst. Met 66 slagen (-6) steeg Maarten Lafeber naar een gedeelde 18e plaats in het klassement na zeven birdies en een bogey. Met een totaal score van -10 steeg de Eindhovenaar 23 plaatsen. Ook Jurrian van der Vaart profiteerde met een stijging van 26 plaatsen. Na een rondje 67 (-5) waarin hij zes birdies, een eagle maar ook drie bogeys noteerde, kwam het totaal op -8, goed voor een gedeelde 27e positie. Deze plek deelt Van der Vaart met Reinier Saxton die met vijf birdies en drie bogeys binnenkwam. Saxton moest ondanks een ronde onder par acht plekken inleveren.

De Engelsman Paul Howard gaat met -17 aan de leiding gevolgd door de Zweed Simon Forsström die een score van -15 heeft. De derde plek is voorlopig voor de Deen Jeff Winther met een totaal van -14.

 

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 04 augustus 2017 00:00

Reinier Saxton beste Nederlander in Finland

Reinier Saxton is na een tweede ronde op rij met 69 slagen (-3) zes plaatsen geklommen op het Finnish Challenge. Saxton staat met een totaal van -6 op een gedeelde 18e plaats. Maarten Lafeber wist met een rondje 68 (-4) zijn positie met 48 plaatsen te verbeteren en is met een gedeelde 38e plaats door voor de laatste twee ronden op het Vierumäki Resort. Ook Jurrian van der Vaart is door voor het weekeinde. Met een rondje 70 kwam zijn totaal op -3, goed voor een gedeelde 51e plaats.

Darius van Driel staat na twee dagen met lege handen. Rondjes 74 en 72 leverden een totaal van +2 op waar de cut op -2 lag.

Met -11 gaat de Zweed Christofer Blomstrand aan de leiding. Amateur Sami Valimaki en Welshman Rhys Enoch staan samen op de  tweede plaats met -10.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart zijn er in geslaagd om donderdag, op de eerste dag van het Fins Challenge, onder par te blijven. Saxton kwam binnen met 69 slagen op de kaart (-3) na vijf birdies en twee bogeys, goed voor een gedeelde 22e positie. Jurrian van der `vaart tekende voor 71 slagen (-1) met vijf birdies, twee bogeys en een dubbel bogey. Van der Vaart staat voorlopig op een gedeelde 60e plaats.

Maarten Lafeber staat gedeeld 86e na een rondje 72 (Par) en Darius van Driel is met +2 gedeeld 117e.

Tien spelers bezetten de eerste plek met een score van -5, elf hebben -4 achter hun naam staan.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Met een rondje 74 (+2) eindigde Wil Besseling zondag op een gedeelde 55e plaats tijdens het Swedish Challenge. Besseling, de enig overgebleven Nederlander in het veld, tekende voor drie bogeys en een birdie waarmee hij zeven plaatsen moest inleveren.

Het toernooi werd met een score van -16 gewonnen door de Argentijnn Estanisloo Goya. Met drie slagen meer werden Shiwan Kim uit de VS en de Zweed Mikael Lundberg gedeeld tweede met -13.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Op dag drie van het Swedish Challenge heeft Wil besseling 22 plaatsen moeten inleveren na een rondje 73 (+1)). Besseling, de enig overgebleven landgenoot, tekende zaterdag voor drie birdies, twee bogeys en een dubbel bogey om zijn totaal score op +3 te brengen, goed voor een gedeelde 76e plaats in het klassement.

De Zweed Mikael Lundberg, de Schot Ross Kellett en de Spanjaard Pedro Oriol gaan met -11 aan de leiding.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Wil Besseling tekende vrijdag voor de tweede dag op rij voor een rondje 70 (-2) en bracht daarmee zijn totaal op-4 en veertien plaatsen winst. De Noord-Hollander gaat het weekeinde in vanuit een gedeelde 26e plaats. Maarten Lafeber was ondanks een rondje 69 )-3) minder gelukkig. Ondanks 49 plaatsen winst met level par, was een gedeelde 84e plaats net niet goed genoeg om de cut te halen. Ook Jurrian van der Vaart (+1) en Darius van Driel (+3) staan na twee dagen met lege handen.

De Spanjaard Pedro Oriol gaat na een rondje 68 (-4) aan de leiding maar voelt de hete adem van Robert Karlsson (-10) na een rondje 65 (-7) en Jack Senior met een rondje 63 (-9) op de tweede plaats met een score van -10.

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 35