Het Foshan Open in China is gewonnen door Oliver Farr. Na vier ronden had de Welshman met een score van -18 vijf slagen voorsprong op de nummer twee Sebastian Heisele uit Duitsland. Daan Huizing leek af te stevenen naar een tweede plek maar twee bogeys aan het eind van zijn ronde zette een streep door een fraai verjaardagscadeau. Huizing had vier birdies op de eerste negen en drie op de tweede negen, maar moest na de turn ook drie bogeys incasseren. Met een totaal van -12 is de derde plek de op een na beste prestatie dit seizoen van de Zwollenaar. Het leverde hem wel de grootste cheque van het seizoen op, € 27,355.

Reinier Saxton kwam zondag niet verder dan level par met twee birdies en twee bogeys. Hij steeg daarmee één plaats om als gedeeld 33e te eindigen.

 

Gepubliceerd in Nieuws
zaterdag, 21 oktober 2017 00:00

Daan Huizing zakt uit de top-5 in China

Daan Huizing heeft op de derde dag van het Foshan Open een aantal plaatsen moeten inleveren. Na een rondje 72 (par) zakte Huizing van een gedeelde derde naar een gedeelde zesde plaats in het klassement. Met een totaal van -8 is de achterstand op leider Oliver Farr (-15) een stuk groter geworden. Drie spelers delen de tweede plek met een score van -10.

Reinier Saxton wist zaterdag vier plaatsen te winnen. Met eveneens een rondje level par staat de Santpoorter met een score van -1 nu op een gedeelde34e plaats.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Door een tegenvallende tweede ronde op het Foshan Open, hebben Daan Huizing en Reinier Saxton wat plaatsen moeten inleveren. Daan Huizing had vrijdag in China 70 slagen op de kaart staan (-2) en moest met drie birdies en een bogey 1 plek inleveren. Huizing staat met een totaal van -8 nu gedeeld derde op 1 slag van de nummer twee Jens Dantorp en drie slagen op leider Hui-Lin Zhang uit China die op -11 staat.

Reinier Saxton maakte vrijdag teveel foutjes. Met vijf bogeys tegenover vier birdies kwam zijn totaal op -1 en daarmee moest de man uit Santpoort achttien plekken inleveren. Saxton staat nu met een score van -1 op een gedeelde 41e plaats.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Slechts twee Nederlanders komen deze week aan de start op het Foshan Open in China. Challenge Tourspelers Daan Huizing en Reinier Saxton speelden, niet onverdienstelijk, de eerste ronde op de Foshan Golf Club in Sishan Town.  Daan Huizing opende met een rondje 66 (-6) en deelt daarmee de tweede plek op slechts één slag achterstand van de leider. Huizing bleef donderdag foutloos met zes birdies. Reinier Saxton kwam tot drie birdies en een bogey voor een rondje 70 (-2) en een gedeelde 23e plaats.

Met zeven slagen onder par leidt de Engelsman Callum Tarren.

 

Gepubliceerd in Nieuws
zondag, 15 oktober 2017 00:00

Bijrol voor Nederlanders op Hainan Open

Het Hainan Open, onderdeel van de Challenge tour, is gewonnen door de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen. Met een score van -18 bleef hij zijn twee naaste concurrenten Grant Forrest en Tapio Pulkkanen twee slagen voor.

Reinier Saxton finishte in China op een gedeelde 19e plaats met een score van -9 (70-69-70-70) en verdiende 3169 euro. Daan Huizing eindigde op een gedeelde 31e plaats met een score van -6 (72-68-71-71). Huizing neemt een cheque van 2228 euro mee naar Nederland.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Na drie dagen spelen op het Hainan Open, onderdeel van de Challenge Tour, heeft alleen Reinier Saxton een lichte winst van één plaats weten te boeken. Saxton kwam via drie birdies en een bogey uit op een rondje 70 (-2) en bracht daarmee zijn totaal op -7.

Daan Huizing had zaterdag 71 slagen (-1) nodig na drie birdies en twee bogeys. Huizing bezet een voorlopige 34e plaats.

Met -17 gaat de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen aan de leiding met op twee slagen achterstand de Fin Tapio Pulkkanen (-15). De Schot Grant Forrest is met -13 voorlopig derde in het klassement.

 

Gepubliceerd in Nieuws
vrijdag, 13 oktober 2017 00:00

Winst voor Saxton en Huizing in China

Reinier Saxton en Daan Huizing hebben op de tweede dag van het Hainan Open de weg naar boven gevonden. Saxton kwam met 69 slagen (-3) op een totaal van -5. Met op zijn scorekaart vijf birdies en twee bogeys steeg de Santpoorter naar een gedeelde 19e plaats. Daan Huizing bleef vrijdag foutloos met vier birdies en steeg met een totaal van -4 naar een gedeelde 25e plek.

Erik van Rooyen is met -12 de leider met op één slag achterstand (-11) Rory Hie op de tweede plek en Tapio Pulkkkanen op de derde plek met -10.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Na de eerste dag van het Hainan Open, onderdeel van de European Challenge Tour, is Reinier Saxton met een rondje 70 (-2) de beste van de Nederlanders. Saxton staat in China op een gedeelde 25e plaats, Daan Huizing is met level par gedeeld 41e Het verschil van de Nederlanders met leider Steven Brown uit Engeland, die met -6 de ranglijst aanvoert, is groot te noemen. Zes spelers delen plek twee met een score van -5.

 

Gepubliceerd in Nieuws

Ondanks sterke slotrondes deden de drie overgebleven Nederlanders niet mee voor de hoofdprijzen tijdens het Challenge de Espana. Maarten Lafeber werd samen met Wil Besseling gedeeld 18e met een score van -13. Lafeber via een slotronde 66 (-6), Besseling met 69 slagen (-3). Jurrian van der Vaart steeg boven zichzelf uit met 64 slagen (-8). Van der Vaart steeg dertig plaatsen om als gedeeld 34e te eindigen.

Winnaar werd de Fransman Victor Perez met een totaal van -24, drie slagen minder dan de Noor Jarand Ekeland Arnoy die op -21 finishte. Twee spelers delen de derde plek met een score van -17.

 

Gepubliceerd in Nieuws
zaterdag, 30 september 2017 00:00

Wil Besseling zakt weg op Challenge de Espana

Wil Besseling heeft zaterdag, op de derde dag van het op Challenge de Espana, zijn fraaie derde plaats laten glippen. De Noord-Hollander kwam met twee birdies en een bogey niet verder dan een rondje -1 en bracht zo zijn totaal score op -10 en een gedeelde 11e positie. Maarten Lafeber had de vorm wel te pakken en klom tien plaatsen naar een gedeelde 37e positie met een totaal van -7. Lafeber had op de derde dag een foutloos rondje 68 met vier birdies. Jurrian van der Vaart maakte pas op de plaats met twee birdies en evenzoveel bogeys voor par. Met een totaal van -2 leverde Van der Vaart vier plaatsen in om op een voorlopig 64e plek

 

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 38