Geen van de drie Nederlandse spelers die de cut hebben overleeft op het Open de Portugal hebben de par van golfclub Morgado weten te breken. Lars van Meijel was zondag in Portugal de beste van het trio door met een rondje 68 vier slagen onder par te gaan. De vijf birdies en een bogey leverde Van Meijel een eindscore van +1 op en daarmee steeg de Nederlander 32 plaatsen om op een gedeelde 28e plek te finishen.

Daan Huizing eindigde op een totaal van +2 na een slotronde van een slagen boven par. Wil Besseling ging zondag rond in level par en kwam tot een totaal van +5.

Het toernooi in Portugal werd gewonnen door de Australiër Dimitros Papadatos die op -7 kwam. Twee spelers delen de tweede positie met een score van -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Van de drie overgebleven Nederlanders op het Open de Portugal, is alleen Daan Huizing er in geslaagd om onder te par te gaan. Huizing had met drie birdies en twee bogeys 71 slagen nodig voor een dag score van -1. Het totaal voor de man uit Soest bedraagt nu +1 en dat leverde hem een voorlopige 34e plaats op, een winst van 22 plekken. Lars van Meijel zakte met een rondje 76 (+4) zestien plaatsen naar een gedeelde 60e plek die hij moet delen met Wil Besseling die zaterdag op de baan van Morgado in Portimao 77 slagen nodig had (+5). Beide spelers hebben een totaal van +5 achter hun naam staan.

Met -6 gaat de Spanjaard Adri Arnaus nog steeds aan de leiding gevolgd door een drietal spelers op -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Wil Besseling is na twee ronden op het Open de Portugal, onderdeel van de Challenge Tour, de beste van de zeven deelnemende Nederlanders. Besseling ging vrijdag rond in level par en bleef daarmee op par steken. De twee birdies en evenzovele bogeys leverde een voorlopige 34e plaats op. Lars van Meijel die twee slagen boven par bleef en op +1 voor het toernooi kwam. Daan Huizing is met +2 de laatste landgenoot die de cut wist te halen. Huizing noteerde een score van +2 voor de dag en dat was ook de totaal score die een gedeelde 56e plaats opleverde.

Voor Darius van Driel (+5), Jurrian van der Vaart (+5), Robbie van West (+6) en Reinier Saxton (+7) is het toernooi reeds na twee ronden voorbij omdat ze de cut niet wisten te halen.

De Spanjaard Adri Arnaus blijft leider met een totaal score van -6. Drie spelers delen plek twee met een score van -5.

Gepubliceerd in Nieuws

Op de gecombineerde wedstrijd van de European en de Challenge tour in Italië, is Maarten Lafeber vroegtijdig uitgeschakeld. Na donderdag te zijn geopend met een rondje 77 (+6) kon de Eindhovenaar vrijdag zijn positie niet verbeteren na een rondje level par. Lafeber tekende vrijdag op de Verdura GC op Sicilië voor drie birdies, een bogey en een dubbel bogey. De Nederlander bleef daarmee op ruime afstand van de cut die op +1 lag.

Gepubliceerd in Nieuws

Met 71 slagen (-1) opende Lars van Meijel als enige Nederlander op het Open de Portugal onder par. Op de baan van Morgado in Portimao tekende van Meijel voor drie bogeys en vier birdies, goed voor een gedeelde 16e plaats. Daan Huizing en Wil Besseling delen een 25e plek met level par, Darius van Driel is met +2 gedeeld 68e. Robbie van West (+3) op plek 86, Reinier Saxton met +5 op een 120e positie en Jurrian van der Vaart met (+8) als 148e is het hard vechten om vrijdag de cut te halen.

Met -5 is de Spanjaard Adri Arnaus leider met twee slagen voorsprong op een groep van vier spelers op -3.

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 10 mei 2018 00:00

Valse start Maarten Lafeber in Italië

Met een rondje 77 (+6) begon Maarten Lafeber op het Rocco Forte Open op Sicilië. Met vier bogeys en een dubbel bogey belande de Nederlander op een voorlopige 129e plaats in het klassement. Met Ryan Evans en Lucas Bjerregaard als leiders op -6 staat Lafeber op een flinke achterstand. De wedstrijd in Italië is een gezamenlijke European- en Challenge Tour.

Gepubliceerd in Nieuws

Wil Besseling ging de laatste dag van et Challenge de España in als gedeeld leider. Achttien holes later finishte de Noord-Hollander op een gedeelde tweede plek na een rondje 71 (-1). Besseling lag zondag goed op koers met een birdie op de eerste negen holes, maar na de turn volgde op de par-4 zestiende de eerste en enige bogey van de dag om een hole later de score weer recht te trekken met een birdie. Met een totaal van -11 bleef de Nederlander vier slagen verwijdert van winnaar Oscar Lengden uit Zweden (-15).

Robbie van West wist dertien plekken goed te maken met zijn slotronde van 70 (-2) dat hem een gedeelde 38e plaats opleverde. Jurrian van der Vaart leverde twee posities in om met -2 als gedeeld 38e te eindigen.

Gepubliceerd in Nieuws

Wil Besseling is op de derde dag van het Challenge de España laag gegaan met een rondje 67 (-5). Zes birdies en een bogey leverde de Noord-Hollander een totaal score van -10 op waarmee hij gedeeld aan de leiding gaat. Besseling deelt de leiding met de Zweed Oscar Lengden die zaterdag op Izki Golf een rondje 68 (-4) produceerde.

Robbie van West ging rond in 71 slagen (-1) maar leverde wel drie plekken in om met zijn totaal van -2 de 36e positie te delen onder meer met Jurrian van der Vaart.

De overige Nederlandse deelnemers hebben voortijdig het strijdtoneel moeten verlaten.

Gepubliceerd in Nieuws

Slechts drie van de zes Nederlandse deelnemers aan de Challenge de España hebben de cut overleefd. Wil Besseling, met een gedeelde zesde plaats, is de beste landgenoot op de baan van Izki Golf. Besseling zakte een plek na een tweede ronde die hij in 70 slagen (-2) aflegde. Na een birdie en twee bogeys op zijn eerste negen holes volgden na de turn vier birdies met een bogey op de negende, zijn slothole. Met een totaal van -5 heeft de Noord-Hollander vier slagen achterstand op leider Julien Brun uit Frankrijk (-9).

Robbie van West moest na een rondje 73 (+1) twintig plaatsen inleveren om met een totaal van -1 op een gedeelde 33e plaats het weekeinde in te gaan. Jurrian van der Vaart is met level par de laatste Nederlander in de baan. Met 69 slagen (-3) tekende Van der Vaart voor de beste Nederlandse ronde van vrijdag waarmee hij 54 plekken wist te winnen.

Voor Lars van Meijel (+7), Darius van Driel (+9) en Daan Huizing (+10) is het toernooi vroegtijdig ten einde.

Gepubliceerd in Nieuws
donderdag, 03 mei 2018 00:00

Wil Besseling opent met 5e plek in Spanje

Met een rondje 69 (-3) is Wil Besseling de beste Nederlander in het veld van de Challenge de España. Besseling opende op de baan van Urturi met vier birdies op de eerste vier holes maar moest op de negende een bogey schrijven. Na de turn volgden drie birdies, een bogey en een dubbel bogey. Het leverde de Noord-Hollander een gedeelde 5e plaats op. Robbie van West deed over de eerste achttien holes een slag meer. Met een score van -2 is Van West voorlopig gedeeld 13e.

Daan Huizing en Jurrian van der Vaart delen de 98e plek met een score van +3, Lars van Meijel is 134e met +5 en Darius van Driel staat na +7 gedeeld 151e.

De Engelsman Cormac Sharvin is met -7 leider met twee spelers gedeeld als tweede met -5.

Gepubliceerd in Nieuws
Pagina 1 van 40